Recept för sockergrisar

1

Här är två tips för sockergrisar som inte kan eller vill äta socker och snabba kolhydrater

Måtten är på en höft och ungefärliga – vad gäller sötningen: börja med lite och smaka av, tillsätt mer tills det blir rätt utifrån ditt tycke och din smak. Använd helst ekologiskt av allting och där det är applicerbart, GMO-fritt.

Chiapudding

chianbDu behöver
Mandelmjölk
Chiafrön (2-4 dl)
Xylitol eller Erytriol/Sukrin  (ungefär 1-3 dl)
Kardemumma, kanel
Eventuellt bär eller frukt

Mandelmjölken gör du med fördel själv (för att du då slipper tillsatser av olika slag):
Lägg 2-4 dl mandlar i blöt i vatten och och en nypa salt (gärna kristallsalt/himalayasalt) över natten
Kör mandlarna med ca en halvliter vatten i en mixer

Separera i finmaskig sil eller silduk mjölken från den söndermalda mandeln – ska du använda den som mjöl, pressa ur så mycket av mjölken/vätskan du bara kan 

Så här gör du
Häll mandelmjölken i en bunke
Häll i chiafrön
Söta med xylitolet eller erythriolet/sukrinet
Smaksätt med kardemumma och/eller kanel
Häll eventuellt upp i mindre serveringsglas eller skålar & garnera med frukt eller bär som du känner
Ställ in i kylskåpet och låt stelna

Mandelkaka

kakaDu behöver
Mandelmjöl (se ovan för att göra din egen)
Ägg (1-2)
Smör (100-150g)
(Kokosolja 50 g)
Xylitol el Erythriol/Sukrin el Rismalt (1-4 dl)
Bakpulver – ett par teskedar
Färskriven ingefära
Kardemumma, kanel

Så här gör du
Smält smör (och eventuellt kokosolja)
Vispa ihop ägg och erytriol/xylitol/rismalt i en eldfast bunke
Tillsätt det avsvalnade smöret (och kokosoljan)
Häll i mandelmjölet & bakpulvret
Rör om
Smaksätt med antingen kardemumma, kanel eller både och
Riv ingefära fint och blanda i, både saften och själva köttet
Blanda klart

Grädda i ugnen på 175 grader

OBS! Varken socker, honung ELLER sockersubstitut – hur “nyttiga” eller ofarliga de än anses vara – bör ätas regelbundet. Agavesirap som varit så populärt ett tag och ansetts vara ett hälsosamt alternativ är vad man nu vet tvärtom extra skadligt. Man kan också använda en del (alltså blanda med) Stevia – men i så fall bör den vara så oraffinerad som möjligt (ej vit) – för den som klarar bismaken.

Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland annat på Tarotguiderna.se Jag har god erfarenhet av och är specialiserad på vägledning för tvillingsjälar och andra med avancerad själsrelationer och på hur man kan arbeta för att komma i sin själs kraft och få ordning på både sitt liv och sina relationer.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

  1. Pingback: Soppa på mandelmjölk – recept

Lämna en tanke