Tacksamhet

0

Saker och ting händer. Ibland är det yttre omständigheter som vi inte kan rå över annat än hur vi förhåller oss till det – som vädret, naturens krafter, andras beslut och handlingar eller tiden som går.

Tacksamhet kan vara en känsla men är mer än så och i första hand en andlig princip, ett förhållningssätt och ett sätt att hantera tillvaron på, någonting som ofta också kräver ett uttryck i någon form av handling. Det behöver inte vara storstilat, ett enkelt “tack” när någon visar uppskattning eller gör sig besvär för vår skull räcker ibland långt.

Att vara tacksam när livet är gott är lätt, men den som kan använda sig av – och utöva – tacksamhet också när det ser ut att gå emot har hittat ett ovärderligt verktyg till både andlig utveckling och personlig balans och välmående.

Det finns till och med forskning som visar att tacksamhet kan stärka vårt immunförsvar, ge bättre sömn, reducera stress och mildra depression – så det finns många anledningar att praktisera tacksamhet på daglig basis.

När du kommer på dig själv med att låta eventuella omständigheter som inte är som du skulle önska att de vore påverka dig negativt, stoppa dig själv och försök lista några saker som trots allt är bra och som du är tacksam för – det finns alltid nåt.

Fokusera sen på och utgå från det istället för allt annat som lämnar övrigt att önska – förutom att du får en chans att må bättre är det också så att det du fokuserar på tillför du energi och göder, det växer. Så när du fokuserar på det som är gott skapar du en grogrund och öppning för mer av det goda.

star

Vill du veta mer om vem jag är kan du läsa här.

Jag spår och vägleder varje varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

– du hittar alltid mina arbetstider här.

star

Jag är även utbildad numerolog med lång erfarenhet och tar emot för privata läsningar och om detta kan du läsa mer här.

Varmt välkommen att höra av dig!

 

Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland annat på Tarotguiderna.se Jag har god erfarenhet av och är specialiserad på vägledning för tvillingsjälar och andra med avancerad själsrelationer och på hur man kan arbeta för att komma i sin själs kraft och få ordning på både sitt liv och sina relationer.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke