Månadens tarot februari 2019

0

Månadens tarot svarar på frågan vad bloggens läsare har att vänta sig av månaden som kommer.

Har du hittat hit gäller läggningen dig, men håll i minnet dels att det rör sig om energier som kan ta sig olika uttryck beroende på person och omständighet samt att en tarotprognos alltid läser energierna i nuet och att det alltid finns utrymme för den fria viljan att förändra utvecklingen och därmed framtiden.

Använd urskiljning för att veta vad som är relaterat till din specifika situation och stäm alltid av med din egna inre vägledning i vad du tar till dig och hur du ska använda informationen.

1-10 

Det har varit intensiva tider och det lär fortsätta även om det kan variera lite i intensitet – så ta ett djupt andetag och fokusera på att slappna av då och då.

Vad som kan vara bra att veta är att även om det kan kännas utmanade och mycket så befinner du dig sannolikt i en stark position och har den kraft, förmåga och inte minst det mod du behöver för att fortsätta framåt om du bara vill. Du kan kanske känna det som att du har uttömt dina resurser men det är mest en känsla – du har mer att ta av.

De här första dagarna kan du känna det som du stöter på patrull – men det kommer att ge med sig om du inte ger upp och om du plockar fram det som krävs. Självklart behöver du vara klar över att det är för något som är värt att kämpa för och inte en meningslös fajt med väderkvarnar eller någonting som egentligen inte är en del av din väg och ditt liv, så det gäller att ha urskiljning och vara medveten också.

Vad gäller arbete och karriär handlar det inte så mycket om att vara drivande på något aggressivt sätt som det handlar om att ha tillit till att saker och ting pågår bakom scenen och därför lugnt stå kvar istället för att kasta in handduken. Du behöver ha tålamod och ta hand om det som behöver göras till dess att saker och ting utkristalliserar sig eller manifesteras, för det ser de ut att komma att göra.

Detta gäller även ekonomin, där det ser ut att finnas någonting som drar ut på tiden som gör att förväntade pengar inte kommer. Försök att undvika att oroa dig – och är det svårt så använd ett mantra, en affirmation eller någon annan teknik för att hålla pengagrubbel stången. Du kan visserligen behöva hålla i plånboken, men det är ingen anledning till panik och troligtvis tillfälligt.

I kärlekslivet ser det ut som att du eller din partner – eller båda två – behöver lita andrum och tid för er själva på var sin kant. Om det finns en konflikt eller motsättning så är det ett utmärkt läge att gå igenom relationen och vad som är var och ens önskemål. Fungerar ni på samma sätt eller är ni olika och kan ni i så fall ta hänsyn till era olikheter? Vill ni fortsätta tillsammans och är villiga att kompromissa? Eller är det dags att gå olika vägar?

För dig som är singel och vill träffa någon verkar det som om dessa dagar inte är tidpunkten då det sker utan då det snarare handlar om att se till att du själv mår bra, att du känner dig hel – och om du inte gör det, komma fram till vad det är du behöver göra så att du kan känna dig tillfreds med dig själv. Inte minst för att du då också ökar du chanserna att dra till dig någon som också kommer vara det.

Disciplin är frihetens moder heter det och de här dagarna kan det vara fördelaktigt att vinnlägga sig om att vara disciplinerad framförallt vad gäller den andliga livet. Att ta den där extra stunden till åtminstone ett ögonblicks meditation, att ägna några minuter åt att affirmera eller varför inte sjunga ett mantra.

11-20 

Mitten av veckan kan det kännas som det lättar och en del kan till och med få uppleva det som om en port slår upp mot en ny horisont. Det handlar om någon slags vändpunkt som tar sig i uttryck i en förflyttning – antingen rent bokstavligt eller så bildligt talat. En situation eller omständighet ser förbättringar och spänningar släpper även om det fortfarande kan finns saker och ting kvar som inte är helt harmonierade ännu. Framtiden ser ljus ut, även om den ännu inte riktigt går att urskilja.

I arbete och karriär kan det yttra sig i att du gör dig redo för att lämna någonting som du är van vid och istället röra dig vidare mot någonting som inte är helt bekant, eller ett helt nytt område.

Det kan vara så att det är dags att släppa taget om det som har varit, även om du känner dig lite osäker, därför att ditt fasthållande helt enkelt blockerar nya möjligheter. När du låter gå så kan hjälp och support och nya chanser dyka upp från oväntat håll – men inte från dina gamla kanaler eller kontakter.

Om ekonomin är knackig så kan det vara idé att göra upp en budget eller en plan och om den är kaotisk att kanske till och med be om hjälp och/eller rådgivning. Också detta läge verkar tillfälligt och ingenting som kommer vara, men det kan ändå vara idé att agera konstruktivt och praktiskt för att åtgärda det som kan åtgärdas.

Den som har en relation kan ha glädje av att göra en resa tillsammans med partnern därför att det skulle föra er samman på ett sätt som ingenting annat just nu. Möjligheten att tillbringa ostörd tid tillsammans. Det behöver inte vara långt, men det behöver vara fullt ut.

Den som är singel kan dra fördel av att göra någonting som ligger utanför de normala rutinerna.

Om saker och ting känns svåra överlag eller i något hänseende så se om det kan vara så att det saknas någonting i din förståelse av vad som händer. Ibland kör vi fast i gamla tankebanor och ser världen på ett sätt som varken tjänar oss eller är riktigt sant. Att studera filosofi eller olika andliga traditioner och perspektiv för att få distans till ditt liv passar bra här.

21-28 

Månaden slutar med en hög energi. Här kan det finnas anledning att fira eller så handlar det “bara” om möjligheter till glädjefyllda dagar eller stunder – sannolikt tillsammans med andra.

Intuitionen kan blomstra och saker och ting kan repareras eller helas, framförallt vad gäller relationer och känslomässiga situationer.

Det ligger för att trivas och att ha kul på jobbet, oavsett om det är en arbetsplats eller arbete hemifrån. Den som har en karriär att göra kan ta ett steg framåt i den på något sätt, det kan också handla om att bli uppmärksammad och sedd för det man kan.

Vad gäller ekonomin ser det ut att finnas pengar, att de kommer in – men också att de spenderas. Men de lär ska finnas där när de behövs.

Denna upplyftande energi gäller i allra högsta grad i kärlek. De som har en partner kan planera för att knyta band eller någonting annat som stärker tillhörigheten och kan firas.

För singlar som är redo finns det ett löfte om att träffa någon, om inte nu så inom en snar framtid.

Det finns en känsla av tacksamhet över dessa dagar, och om du inte känner den så kan du odla den medvetet – det finns alltid någonting att vara tacksam för, i grund och botten om inte annat så över livet självt. Gör dig av med negativa och nedslående tankar – inte genom att trycka undan dem, utan genom att byta perspektiv. Det är också vad hela månaden handlar om.

Övergripande energi hela månaden

Under februari månad kan det finnas ett behov av att göra en total omvärdering och att förändra både perspektiv och beteende antingen vad gäller en särskild situation och omständighet eller i en bredare bemärkelse, vad gäller hur vi ser på oss själva och vårt liv.

Det skiftet kan vara det som krävs för att en situation som gått i lås, eller ett mönster som går igen, ska kunna få en lösning eller upplösas.

Titta på var dina föreställningar, idéer och ideal inte längre är optimala, var de inte längre fyller en vettig funktion i ditt liv utan tvärtom håller dig kvar i någonting som du egentligen har vuxit ur eller ifrån.

Det kan finnas förseningar och fördröjningar, någonting du väntar på händer inte och då är det viktigt att du inte ser dig själv som offer utan förstår att det helt enkelt inte är dags än, att det finns mer som behöver göras eller hända för att saker och ting på ett smidigt sätt ska kunna falla på plats – det är ett sätt att förändra perspektivet.

Saker kommer börja röra på sig igen, och ditt förändrade sätt att se kan alltså vara en nyckel i sammanhanget.

Också i arbete och karriär kan det verka som det står still och ingenting riktigt händer. Du kan vänta på någonting som inte direkt ligger i dina händer, ett beslut som någon annan har att ta som påverkar hur du kan agera. Ingenting kommer hända pang bom, utan drar ut på tiden och är någonting du måste förhålla dig till. Veva inte i onödan. Är det ingenting du kan göra så slappna av och släpp taget. Ha tillit och förtröstan. Det kommer att vända.

Vad gäller ekonomin så handlar också den i stor utsträckning om hur du förhåller dig. Om du måste hålla en budget så se över vad du verkligen behöver och vad som är överflödigt. En bil kanske är någonting som är nödvändigt i ditt liv för att få ihop det praktiskt, för att ta ett exempel, men det kanske inte behöver vara en splitterny Mercedes Benz?

Att byta perspektiv är också vad det handlar om i kärlekslivet – framförallt om det är fnurror på tråden eller ingenting verkar hända. Försök se det ur din partners perspektiv eller ur en ny vinkel, det kan ge en öppning.

På något sätt kan du behöva släppa taget om en relation eller en person eller ett bestämt sätt som du vill att det ska vara på eller har en föreställning om. Ha tillit. Tillit till att det ordnar sig – för det gör det, även om du ännu inte vet hur.

Använd gärna en affirmation eller två för att navigera dig igenom energierna, som till exempel favoriten “jag släpper nu taget om allt och alla som inte tillhör min själ” eller “allt som sker i mitt liv sker alltid till mitt högsta bästa”.

Ha en härlig februari!

star

Hela årets tarot för 2019 hittar du här

star

Vill du veta mer om vem jag är kan du läsa här.

star

Vill du ha hjälp?

Jag spår och vägleder varje varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

– du hittar alltid mina arbetstider här.

Jag är även healer och utbildad numerolog med lång erfarenhet och tar emot för privata läsningar

– om detta kan du läsa mer här.

Varmt välkommen att höra av dig!

Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland annat på Tarotguiderna.se Jag har god erfarenhet av och är specialiserad på vägledning för tvillingsjälar och andra med avancerad själsrelationer och på hur man kan arbeta för att komma i sin själs kraft och få ordning på både sitt liv och sina relationer.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke