Tidsbrist och pressade grönsaker

0

Bloggen fick någon slags teknisk hicka, och medan det väntade på att gå över tog jag en liten paus i skrivandet – det har varit en intensiv uppstart och annat har fått stryka på foten – efter allt intuitivt och mentalt arbete var det skönt att göra någonting praktiskt.

Som till exempel att pressa rödkål. Jag brukar pressa grönsaker – morot, gurka – men då har jag använt två glasskålar av olika storlek, där jag sätter den lilla i den stora med de rivna eller skivade grönsakerna emellan och sen någonting tungt på. Men nu har jag hittat en fiffig plastlåda med presslock, och då tänkte jag att jag skulle ge mig på kål.

Trots att jag njöt av bloggpaus så kom jag ändå att tänka på att jag kunde ta bilder och kanske dela med mig. Jag är ingen matbloggare precis och inte heller den som delar med mig av min vardag direkt – men pressade och syrade grönsaker är väldigt enkelt att göra och urbra för kroppen – och kanske också för själen – inte bara för alla snälla bakterier utan också för att man frigör och ökar näringen – som t.ex. c-vitamin. Så det slår jag gärna ett slag för.

Så här gjorde jag och så här såg det ut:

IMG_9265

Först strimlade jag kålhuvudet fint.

IMG_9269

Sen adderade jag en matsked Himalayasalt och knådade in den ordentligt i kålen.

IMG_9271

När jag knådat klart fyllde jag lådan och skruvade dit locket.

IMG_9275
Ska man syra kål ordentligt så ska det nog stå i några dagar, minst, men jag nöjde mig med att pressa i ett dygn ungefär.

IMG_9279

Resultatet blev mycket gott. Och ganska vackert också.

Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland annat på Tarotguiderna.se Jag har god erfarenhet av och är specialiserad på vägledning för tvillingsjälar och andra med avancerad själsrelationer och på hur man kan arbeta för att komma i sin själs kraft och få ordning på både sitt liv och sina relationer.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke