Månförmörkelse i Stenbocken 16 juli 2019

1

Den 16 juli kl 23.31 svensk tid har vi en partiell fullmåneförmörkelse då solen befinner sig i Kräftan 24 grader och månen i Stenbocken 24 grader.

Förmörkelsen är en kulmination av den energi som tog sin början med den totala solförmörkelsen vid nymånen den 2 juli (som jag har skrivit om här).

Den är också upptakten till den stora planetariska händelse som kommer att utspela sig i Stenbocken i januari 2020 i form av en månförmörkelse med å ena sidan Pluto, Saturnus, södra noden samt solen och även Merkurius i mer eller mindre exakt konjunktion i Stenbocken med Jupiter under uppsegling samt å andra sidan månen och den norra noden i opposition i exakt konjunktion i Kräftan.

Detta är en mycket unik konstellation och erfarna astrologer pratar om att det kommer innebär upptakten till en vändpunkt för hela mänskligheten. Saker och ting håller på att förändras, på djupet och för alltid, alla kommer att påverkas, en del av vår värld och vi själva håller på att förändras permanent.

Vi kan inte kan se det riktigt än bland annat eftersom framförallt Saturnus och Pluto för tillfället befinner i retrograd (från jorden sett ser de ut att gå baklänges, något de såklart inte gör i realiteten) vilket gör att vi inte kan urskilja tydligt vad det är som händer men vi kan känna och vi vet på ett intuitivt plan att saker och ting håller på att skifta och att det inte finns någon väg tillbaka.

Förändringarna utspelar sig också i djupet av vårt inre, i delar av oss som så småningom kommer skapa en ny verklighet och det som kommer upp i ditt personliga liv nu kommer med största sannolikhet vara en stor del av temat genom hela 2020 men också vara en plattform för resten av ditt liv.

Saturnus, Pluto och södra noden tillsammans med månen i Stenbocken väcker gamla begravda rädslor, från detta liv och tidigare liv, någonting som är ligger djupt i ditt undermedvetna kan komma upp i ljuset och förmörkelsen kan aktivera en helt ny nivå av känslomässig utrensning och av att släppa taget.

Det kan upplevas som en så kallad helandekris, ett första led i en läkning då saker och ting kan kännas värre innan de blir varaktigt bättre än någonsin förr.

Ge dig själv tid och utrymme att arbeta dig igenom detta. Hitta ett sätt som fungerar för dig att hantera känslorna. Om det är att djupandas, gå loss på en boxningsboll, ta en springtur eller meditera eller vad det nu kan vara – kom ihåg att känslorna bara är energi som behöver släppas fri. Lyssna till din intuition och se upp med aggressioner eller att tappa kontrollen.

Det kan också kännas som någonting håller på att dö eller dör, men det ska inte tolkas bokstavligt utan metafysiskt. Saker och ting måste “dö” för att någonting nytt ska kunna födas, det sker hela tiden i naturen och våra liv.

Efter den här utrensningen kommer du ha en förnyad kraft.

Stenbocken styr vår mission och destination i det här livet i form av hur det tar sig utryck vad gäller arbete, karriär och finanser, det vi är här på planeten för att göra.

Fokuset är framtida och yttre säkerhet genom genom att nå våra mål och bli erkända för det, genom att ha framgång. Men vi är bara verkligt framgångsrika om det vi gör känns meningsfullt och tillfredsställande och detta är en tid att göra nödvändiga förändringar så att du manifesterar bara det som ligger i linje med din mission och själs väg.

Med Stenbockens kommer en uppmaning att ta våra mål och strävanden till nästa nivå. Vi ska bli mer medvetna och ta det fulla ansvaret för vårt eget liv, för våra handlingar och vår val – det handlar om att bli en auktoritet och styra över våra egna liv.

Stenbocken representerar ledarskap, förmågan att fatta förnuftiga beslut, ta hand om och följa upp åtaganden och skyldigheter och att ha siktet inställt på att få framgångsrika resultat.

Ha tålamod. Det tar tid och uthållighet, beslutsamhet och disciplin är viktigt nu, det är Stenbockens egenskaper och krav för att få resultat.

Resultat blir det om arbetet görs.

Det är i sig ingenting nytt, men nu när Pluto är med i bilden gäller inte det gamla konventionella sättet att skapa den trygghet och säkerhet som Stenbocken eftersträvar längre – genom att arbeta i sitt anletes svett med vad som än gav inkomst och spara till pensionen.

På ett sätt kan man säga att denna förmörkelse handlar om att växa upp, om mognad och att skapa trygghet och säkerhet genom att bli och vara de vi verkligen är. Vi kan inte längre skjuta på att ta det fulla ansvaret för hela vårt liv genom att lyssna på vår inre vägledning och göra det vi är kallade att göra, det vi älskar i djupet av oss, det som är vår gudomliga mission.

Stenbocken kan gränser så tiden handlar också om respekt, för andra och sig själv. Det finns också en betoning på auktoriteter, vilket inkluderar fadersgestalter och mentorer – det är en bra tid att skaffa eller vara en sådan. Det är också en bra tid för att hela alla former av konflikter eller liknande i sådana typer av relationer och förhållanden så att de balanseras och blir mer jämlika och harmoniska.

Stenbockens skuggsida är bland annat ett tvångsmässigt behov av att ta åt sig äran för någonting eller att vara i överdriven kontroll. Se upp med det och med att vara alltför seriös, att glömma att koppla av och ha roligt. Var flexibilitet och undvik att vara rättfärdigande eller pessimistisk.

Det som pågår i Kräftan på motsatta sidan av zodiaken kan göra att vi vill dra oss undan, ta en paus, ta hand om vårt inre. Energin kan vara fram och tillbaka, och vi kan känna det som vi pendlar mellan det som ska släppas taget om och försvinna och de nya som ska skapas.

Du håller inte på att bli galen eller gå tillbaka i utvecklingen, istället kommer allt upp till ytan för det ska kunna, läkas, helas, rensas ut och försvinna för gott.

Släpp taget och kapitulera. Här finns möjlighet till transformation av hela livet.

Övriga transiter som är involverade i denna förmörkelse och intressanta att nämna är Neptunus i harmonisk aspekt till Saturnus och Venus.

Det bidrar med ett andligt perspektiv och en förståelse av både oss själva och det som sker och representerar den delen av oss själva som är opåverkad av skeenden både runtomkring oss och inom oss, bortom våra eventuella känslomässiga stormar – vår själ och vårt högre jag, vår känsla av att vara tidlösa varelser förbundna med en högre verklighet.

Det är genom att upprätta den inre förbindelsen och genom att nära den som vi kan navigera oss igenom det som är under uppsegling och kommer bli vår nya verklighet.

Neptunus har ett romantiskt och drömmande drag vilket också kan ge en boost åt kreativiteten och kan ge dessa kvaliteter till vad som än pågår.

Vi kan komma att ha extraordinära andliga upplevelser och göra nya andliga erfarenheter. Vår medvetenhet kan expandera och vi kan få en få en ny eller fördjupade förståelse av varför vi är här.

Neptunus representerar också förlåtelse och en hjälp att släppa taget är just att praktisera förlåtelse.

Saturnus är också i opposition med Venus som är kreativ och konstnärlig medan Saturnus gillar ordning och reda, struktur och resultat. Vi kan få uppleva begränsningar och förseningar och behöver ha tålamod och använda oss av våra kreativa inre resurser och få dem att fungera för oss på ett stadigt och flitigt sätt. Vi kan få allt att jobba för oss istället för mot oss. På så sätt tryggar vi senare resultat.

Övriga transiter och aspekter som kan nämnas är Mars som har lämnat introverta Kräftan och befinner sig i Lejonet där han trivs utmärkt, går framåt med självförtroende och styrka och kan ge av detta till oss som hjälpa till att hantera energierna i övrigt.

Uranus står still 6 grader i oxen, om det har jag skrivit här.

Slutligen är Merkurius retrograd nu och juli ut. Ta tid resten av månaden efter förmörkelsen att lyssna till din inre röst och de meddelanden som kommer till dig från din själ och ditt högre jag.

Det kommer det finnas utrymme att kontemplera eftersom månen inte kommer vara aspekterad under en liten tid, vilket betyder att den är fri från inflytanden av andra planeter. Du har möjlighet att komma till en bättre och djupare förståelse av någonting i ditt liv.

Vi behöver alla nu göra en medveten ansträngning att “komma på banan” – att förstå vad vi är här för att göra och sätta en intention att förverkliga vår själs plan.

För att hjälpa den som behöver ger jag under juli månad 450 kr rabatt på det redan sänkta priset på numerologi för den som beställer en konsultation i anslutning till denna artikel. Du kan läsa mer om vad en sådan innebär här.

star

Hela årets tarot för 2019 hittar du här

star

Vill du veta mer om vem jag är kan du läsa här.

star

Vill du ha hjälp?

Jag spår och vägleder varje varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

– du hittar alltid mina arbetstider här.

Jag är även utbildad numerolog med lång erfarenhet och tar emot för privata läsningar

– om detta kan du läsa mer här.

Varmt välkommen att höra av dig!

Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland på tarotguiderna.se och ladycasha.se

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

  1. Pingback: Fullmåne – Välkommen till Cleos Tarot

Lämna en tanke