Mars i Väduren 2020 – 2021

2

Den 27 juni 2020 gick planeten Mars in i Väduren. Normalt brukar Mars spendera ungefär ett par månader i varje tecken, men i år kommer Mars befinna sig i Väduren ända till 6 januari 2021 vilket betyder mer än 6 månader. 

Detta är oerhört sällsynt, faktum är att det är svårt att säga när det ens hände sist och det är inte bara det att Mars befinner sig i ett och samma tecken under en så pass lång period utan också det faktum att Mars härskar över Väduren som gör detta speciellt. 

I den romerska mytologin var Mars krigsgud och planeten symboliserar handlingskraft och överlevnad. 

Väduren är ett kardinalt (ledande) eldtecken och Mars i Väduren är en oerhört intensiv energi som ger driv, viljan och behovet att handla och slåss för det som är viktigt, att initiera saker och ting och att vara oberoende och självständig. Det kan ge impulsivitet, konkurrens, hävdelsebehov, beslutsamhet och aggressivitet som även kan innebära våldsamt beteende i sin lägre form. 

Mars i Väduren är också en mycket själv- och ego-centrerad energi som sätter sig själv och inte kollektivet i centrum och första rummet, utan vill vinna till varje pris och ha det på sitt sätt. Under Mars resa genom Väduren kommer vi bli allt mindre benägna att ta order från någon och följa någon annans riktlinjer.  

Speciellt med denna tid av Mars i Väduren är också att planeten på sin genomresa kommer att forma kvadraturer (nittio graders vinkel som beskriver ett spänt förhållande) till Jupiter, Saturnus och Pluto i Stenbocken – inte bara en utan flera gånger på grund av att Mars också kommer gå retrograd (se ut som den stannar in och går baklänges från jorden sett). 

Den globala situationen med viruspandemin är astrologiskt knutet till Jupiter, Saturnus och Pluto i Stenbocken (som jag skrivit om tidigare, du hittar inläggen uppe i menyn under “resurser/astrologi”). Saturnus och Pluto har varit tillsammans i Stenbocken sen den 19 december 2017 och Jupiter gjorde dem sällskap 2 december 2019 – dagen efter det första fallet av Coronaviruset rapporterades i Wuhan. 

De här kvadraturerna som Mars nu kommer ha till planeterna i Stenbocken kommer re-aktivera den intensiva energin som vi upplevde i våras. Det betyder inte att det kommer se ut i praktiken på samma sätt som det gjorde då men vi kommer att märka av det både på ett globalt och individuellt plan.

Den 31 juli och fram till den 10 augusti formade Mars en första kvadratur till Jupiter i Stenbocken vilket kan ha gett impulsivitet och förhastade beslut och en benägenhet att ge sig i kast med riskfyllda saker. Jupiter förstorar och expanderar allt den kommer i kontakt med. Det är alltid viktigt med försiktighet och att se upp med överreaktioner, provokationer och att ta onödiga risker under ett möte mellan dessa två planeter. Nästa möte i form av kvadratur mellan dessa två sker den 15 oktober och 24 oktober. 

Mellan den 7 augusti och 19 augusti formar Mars den första kvadraturen till Pluto (den är exakt den 13 augusti) vilket kan yttra sig i konfrontationer och frågor som har med kontroll att göra. Saker och ting som tidigare ignorerats kan komma till ytan och orsaka problem. Det är viktigt att vara medveten om vikten av att ha kontroll över sig själv och sina reaktioner och vi kan komma att känna oss sårbara och som offer för andras agerande och känslor. 

Både Mars och Pluto är härskare över Skorpionens tecken. Skorpionen i sin högre aspekt har att göra med transformation och regeneration, med ärlighet och förmågan att se igenom det som synes ske, att förstå vad som händer i grund och botten och när allt kommer omkring, kunna se kärnan i en situation, omständighet eller problemställning, Den lägre aspekten har att göra med manipulation och förvrängda känslomässiga tillstånd. 

Mars är den traditionella härskaren över Skorpionen, Pluto är den moderna härskaren. Det kan uppstå maktkamp, maktspel och vi kan konfronteras med och ställas inför vår egen makt och dess begränsningar. Vi kan komma att känna oss frustrerade för att vi vill ha förändringar men att våra ansträngningar att skapa dem inte riktigt fungerar och åstadkommer det vi vill. 

Vi kan komma att lägga mycket energi på någonting utan att känna att vi får de resultat som vi önskar oss till att börja med. Kom då ihåg att ingen ansträngning är bortkastad och det finns vinster att göra längre fram. 

Mars vill att vi ska handla, att vi ska ta i alla fall något steg i en riktning som för oss framåt, att använda den makt vi har över våra liv och att släppa taget om det vi inte kan påverka eller har någon makt över. När vi vet skillnaden så kan vi gå framåt på ett klokt sätt och med någon slags kontroll. 

Men när Pluto är i kvadratur till Mars kan det vara svårt att ha skillnaden klar för oss. Det kan kännas som om omständigheterna i vårt liv är allt annat än ideala eller att någonting tar vår energi och uppmärksamhet trots att vi helst skulle vilja slippa. Men det är i våra ansträngningar som det finns mycket att lära om inte annat om oss själva.

De andra två kvadraturerna mellan Mars och Pluto kommer inträffa 2 oktober till 17 oktober samt 16 december till 31 december. 

Den första av kvadraturerna mellan Mars och Saturnus inträffar mellan 16 augusti och den 5 september. Saturnus modererar och håller tillbaka och Mars i relation till Saturnus kommer innebära att vi tvingas att ta det piano och vinnlägga oss om att göra saker rätt och inte bara snabbt. Det kan vara frustrerande eftersom vi samtidigt kommer ha ett behov av att verkligen forsa fram och få saker och ting att hända.

Vi kan komma att uppleva både inre och yttre faktiska fysiska hinder i vår väg och annat eller andra som står i vägen och blockerar vår framfart. Och det kommer att ske upprepat – vi kan komma igång och sen stöta på patrull, dra igång igen och så stöta på en annan patrull. Tålamod kommer att krävas och det kan komma att kännas som om vi kämpar utan att få resultat.

Andra mötet mellan Mars och Saturnus sker mellan 15 september och 7 oktober. 

När Mars så småningom den 9 september till 13 november går retrograd kommer våra instinktiva impulser intensifieras och till och med i många fall köra över både vår logiska förmåga och våra känslor.

Under retrograden är det därför bland annat inte tillrådligt att initiera någonting som du vill gå segrande ur, det vill säga: alla konkurrens-situationer eller där det handlar om att vinna eller förlora är det bäst att undvika att själv dra igång eftersom den som gör det med sannolikhet blir den som också drar det kortaste strået. 

Retrograden kommer vara mest kännbar för de som har personliga planeter framförallt i Väduren och Stenbocken men också Kräftan och Vågen. 

Hela Mars-säsongen kan komma att ge var och en av oss insikter om oss själva om hur vi tar ansvar för vår egen kraft, var vi känner oss maktlösa på ett sätt som vi mycket väl kan ha glädje av resten av livet. Vi kan bli visade vad vi är villiga att slåss för och vad som är värt att kämpa för och vad det är vi är villiga att släppa taget om och överlämna till livet självt. Vad vill vi ge vår energi och vad vill vi inte ge vår energi när allt kommer omkring.

På det globala planet pratar astrologer om risken för allvarliga konflikter som kan blossa upp i full låga och andra svåra och våldsamma händelser. Låt oss hoppas att det mer är symboliskt och metaforiskt än faktiskt och praktiskt. Och som jag sagt tidigare i dessa artiklar om astrologi under detta intensiva år är det viktigare nu än någonsin att vara lyhörd för sin inre röst, för sin intuition och inre vägledning så att vi kan vara på rätt plats vid rätt tidpunkt och med rätt människor och på så sätt skyddade från allt och alla som inte tillhör vår själ. 

Avslutningsvis vill jag igen påminna om att jag inte betraktar mig som professionell astrolog utan seriös student som vill dela med mig av vad jag lär mig. 

Ha en spännande och livgivande höst!star

Gilla gärna min sida på Facebook så att du håller dig uppdaterad med nya inlägg. 

Vill du ha hjälp?

Jag spår och vägleder varje varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

– du hittar alltid mina arbetstider här.

Jag kan rena, rensa, transformera och avlägsna oönskade energier, blockeringar och program.

Jag är även utbildad numerolog med lång erfarenhet och tar emot för privata läsningar

– om detta kan du läsa mer här.

Vill du veta mer om vem jag är kan du läsa här.

Varmt välkommen att höra av dig!

star
Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland på tarotguiderna.se och ladycasha.se

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

 1. Kristina K den

  Ja du Lady Casha , jag gillar dina “seriösa studenttolkningar” , passar perfekt för min fattningsförmåga! När jag läser allt som skall ske på stjärnhimlen kom jag att tänka på “Sinnesro versen”,
  Gud, ge mig kraft att acceptera det jag inte kan förändra.
  Mod att förändra det jag kan och
  Förstånd att inse skillnaden.

  Det händer mycket nu i mitt Stenbocksliv, så det gäller att hålla stadig kurs under seglatsen! Tack för god navigering!❣

  • Lady Casha den

   Härligt Kristina, tack för feedback!

Lämna en tanke