Soppa på mandelmjölk – recept

0

Jag har upptäckt hur god en soppa kan bli om man använder mandelmjölk och vill dela med mig av receptet.

Mandelmjölk blir bäst om man gör själv, då slipper man tillsatser, det är också hemmagjord mandelmjölk som jag använder här, så jag vet inte hur det smakar med köpevarianten och själv skulle jag inte använda den.

Klicka på länken nedan så kommer du till ett tidigare inlägg där jag berättar hur du enkelt gör mandelmjölk själv.

Mirin kanske inte alla känner till och det finns dessutom i många olika sorter, jag använder bara märket Terrasana i min egen matlagning. Klicka på länken nedan så kommer du till en webbutik där du kan beställa om du inte hittar den i mataffären eller hälsobutiken.

Morotssoppa

48714730morotsoppaDu behöver
1 stor gul lök
7-10 morötter
färsk ingefära
2-3 klyftor vitlök
ca 1/2 – 1 dl mirin
kokosolja
olivolja
ca 8-10 dl mandelmjölk

(matberedare eller mixer)

Så här gör du
1. Skiva lök och skär morötter i slantar/bitar och lägg i en upphettad gryta med rikligt med kokosfett och olivolja i botten.
2. Hacka ingefära och vitlök och tillsätt i grytan.
3. Tillsätt mirin efter en liten stund och låt sedan allting stå på låg värme med lock och småputtra till dess att morötterna är tillräckligt mjuka.
4. Mixa allt tillsammans med mandelmjölken.

Den som vill kan salta lite, jag tycker inte det behövs eftersom mandelmjölken har en viss sälta, men använd då med fördel himalaysalt.

Soppan blir matig, tjock och mättande och är god som den är men för den som vill variera kan den gärna serveras med smulad fetaost på toppen.

Själv höftar jag alltid så mängderna är ungefärliga – det är också personligt med smakbalansen och hur pass tjock eller tunn man vill ha soppan, så var inte rädd för att experimentera.

Morötterna kan bytas ut mot en kombination av selleri och broccoli. Använd då broccolistammarna till själva soppan och ångkoka buketterna som du brutit ner i smådelar och tillsätt dem när soppan är färdigmixad.

Bon appétit!

Gilla gärna min sida på Facebook så att du inte missar några blogginlägg i fortsättningen. Vill du prata med mig och få vägledning finns jag varje vecka på Tarotguiderna.se – agentnummer #43

Vecka 6/12 – 11/12 är jag tillgänglig: tisdag 22-midnatt, fredag & lördag 19-midnatt samt söndag 22-midnatt. 

star

PASSA PÅ!

JUL & NYÅRS-ERBJUDANDE!

Jag är utbildad numerolog med lång erfarenhet och tar emot för privata läsningar – under november och december 2016 sänker jag priset för full konsultation. Du kan läsa mer genom att klicka här – eller skicka ett mejl till ladycasha@ladycasha.com så tar vi det därifrån.

Varmt välkommen att höra av dig!

Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland annat på Tarotguiderna.se Jag har god erfarenhet av och är specialiserad på vägledning för tvillingsjälar och andra med avancerad själsrelationer och på hur man kan arbeta för att komma i sin själs kraft och få ordning på både sitt liv och sina relationer.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke