Solförmörkelse i Skytten 14 december 2020

6

Måndagen den 14 december kl 17.17 svensk tid är det en total solförmörkelse 23 grader i Skyttens tecken.  

 

Det har varit ett intensivt år som inleddes med konjunktionen mellan Saturnus och Pluto i Stenbocken (vilket jag skrivit om här) den 12 januari och som satte tonen för hela 2020. 

Tillsammans med Mars i Väduren (som jag skrivit om här) som i senare häften av året bildat hårda aspekter till Saturnus, Pluto samt Jupiter i Stenbocken har läget intensifierats ytterligare. Mars behov av frihet, oberoende och självstyre har krockat med de etablerade samhällsstrukturerna och institutionerna, med de stora företagen, den politiska och ekonomiska makten med sin toppstyrning och sina krav på lydnad. 

Att alla planeter förutom Uranus sen en tid tillbaka nu antingen står stilla eller går direkt påverkar även det situationen och skärpt motsättningarna.

Det finns ytterligare många andra intressanta och betydelsefulla astrologiska faktorer som spelar in och bidrar till den här solförmörkelsen – men det får ligga utanför den här artikeln.

Det viktigaste att veta är att sammantaget är allt detta en energi som byggts upp under året i accelererande fart och kommer till ett slags crescendo nu i mitten av december. 

En total solförmörkelse blockerar solen och dess ljus fullständigt under en stund. Det blir mörkt, fåglarna slutar att kvittra, allting blir stilla – det blir natt på ljusan dag och man kan se det som att allt upphör för att sedan starta om med en rivstart som sedan påverkar hur saker och ting utvecklar sig både månader och även år framöver.

En solförmörkelse är som en extra potent nymåne vilket i sin tur alltid är en tid för att initiera någonting nytt, sätta en ny intention, plantera ett frö, ta ut en ny riktning framåt. 

Skytten handlar bl a om världen och vår relation till världen, om vår filosofiska, andliga förståelse av vår plats i ett större sammanhang. 

Vi kommer att känna hur vi rör oss framåt och utåt mot någonting större, någonting bättre, någonting som vi kan känna oss sant inspirerad till på ett inre och högre plan.

Samtidigt sker förmörkelsen i anslutning till Södra Noden vilket gör att det också kommer handla om att släppa taget – något som ju måste till för att bereda plats för någonting nytt.

Solförmörkelsen hjälper oss denna gången att släppa taget om begränsande föreställningar och energier, det vi trott och hållit för sant men som inte längre är giltigt – så att vi istället kan vi linjera oss med nya visioner.

 

Vi uppmanas att vara sanna mot oss själva, de vi är nu och har blivit, och att ha tillit till att det är okej att släppa taget om det som har varit och inte längre är kompatibelt med vår andliga integritet och vår själ och vår själs väg. 

Mars i Väduren är i en harmonisk aspekt till förmörkelsen och bidrar med mod och oberoende. 

Merkurius, den planet som symboliserar vår mentala apparat, våra tankar och hur vi tänker kring saker och ting, idéer samt information och vår kommunikation är också i Skytten i en exakt konjunktion med Södra Noden och är på så sätt en betydande spelare i denna förmörkelse.

Vi kan komma att få en helt ny förståelse för saker och ting när vi släpper gamla tankar och föreställningar. 

Merkurius i Skytten fungerar dock inte i sin fulla kapacitet. Han kan vara idealistisk och optimistisk men kanske inte så realistisk utan ser snarare, framförallt med Neptunus inflytande, världen genom rosenfärgade glasögon. 

Neptunus är i sitt eget tecken Fiskarna där planeten är stark och befinner sig sen en tid tillbaka i en spänningsaspekt till månens noder. 

Vi kan känna oss osäkra, ambivalenta, förvirrade och kanske även besvikna eftersom vi haft föreställningar som kommit på skam. När vi lämnar någonting bakom oss kan vi också uppleva det som en förlust även om vi går mot någonting nytt som också är bättre.

Nya möjligheter står för dörren och presenterar sig men vi kan alltså vara ambivalent vad gäller dessa – vi kanske är osäkra på om det är rätt möjligheter och hur vi verkligen känner för dem.

Neptunus i sitt eget tecken handlar om att upphäva egot, att göra oss av med våra ohälsosamma bindningar till det materiella och den fysiska verkligheten och istället välja någonting högre.

Det handlar om att hitta den väg som din själ avsåg att du skulle gå redan innan du kom till den här planeten och detta är en tid då vi måste lita på vår intuition och acceptera att vi inte kan greppa vad som händer på ett intellektuellt plan för att hänga med i svängarna och göra det bästa av situationen. 

Vi måste släppa taget om vårt behov av kontroll och idén om att vi måste planera hur saker och ting ska vara. Det är någonting vi inte ser riktigt klart och oklarheten kan vara obekväm för många och göra att man inte vill agera alls.

Den som ändå gör slag i saken och initierar någonting nu kanske inte kommer få det väntade resultatet – men istället det resultat som personen i fråga verkligen behöver för att växa och utvecklas. 

Skyttens härskare är Jupiter som nu befinner sig 28, nästan 29 grader i Stenbocken, vilket är en viktig punkt som betyder att saker och ting kommer till ända och fullbordas.  

När Jupiter är tillsammans med Saturnus i Stenbockens sista grad avslutas stora och viktiga energier i vårt liv, både på det personliga och kollektiva planet. 

Vi har alla förändrats av det här året. Saker och ting kan ha känts jobbiga, men Stenbocken är grundlig och gör sitt jobb ordentligt och lämnar ingenting åt slumpen så även om – eller tack vare – att det varit tufft kommer resultat bli utmärkt på sikt.  

Jobbet är dock inte helt klart, det finns kvar att göra och med den här förmörkelsen handlar det om att se och bli medveten om en ny och bättre riktning framåt. 

Solförmörkelsen kommer påverka alla – globalt, socialt och i varierande grad på individnivå. Vi känner av förmörkelsen beroende på hur den faller i vårt personliga horoskop. 

Den som känner till sin födelsetid kan ta reda på och se i vilket hus den infaller för att veta vilket område av livet som kommer att beröras.

Solförmörkelsen i Skytten i anslutning till Södra Noden kommer vara mycket karmisk för många, framförallt de som har planeter och andra viktiga punkter 20-26 grader i något av de rörliga tecknen kommer känna av den extra starkt –  Tvillingarna, Jungfrun, Skytten och Fiskarna.

I synnerhet de som har sin sol, ascendenten eller sin MC i konjunktion med själva förmörkelsen kan komma att överraskas av plötslig framgång eller någonting annat positivt.  

***

Energin av en förmörkelse känns av redan dagarna innan och traditionella astrologer brukar räkna med att effekten av en solförmörkelse varar i lika många år som de timmar utspelar sig – uppgifterna jag fått fram hur lång denna kommer vara varierar, men det jag sett mest är 3.5 timmar. 

Den kommer vara synlig längs en geografiska bana och kunna ses i totala form främst över Chile och Argentina. Även Uruguay, Paraguay, södra Brasilien samt sydvästra Afrika – Namibia och Sydafrika – kommer beröras mer direkt. 

Det kan också uppstå spänningar och konflikter i och kring länder som har ascendenten i Skytten, vilket bland annat är Australien, Chile, Kenya, Libyen, Saudi Arabien, Spanien, Sydafrika och Ungern.

Att vissa av dessa både har Skyttascendent och är exponerade för den totala solförmörkelsen torde intensifiera energin för dessa länder.

I augusti 2017 var det en total solförmörkelse som hade sin bana över Nordamerika (som dessutom inföll på Trumps ascendent) och saker och ting har verkligen skiftat i USA sen dess.

Dessutom drog den värsta orkanen i Atlantens historia in genom Norra Karibien några veckor senare och förändrade livet för många många människor.

Några veckor efter den kom ännu en orkan och ödelade främst Puerto Rico. Därmed inte sagt att det med nödvändighet behöver följa en naturkatastrof på en solförmörkelse, men det kan vara intressant att veta att det har gjort det. Och det är inte uteslutet att det händer igen. Men det kan vara andra saker också såklart som kan hända. 

***

Efter en förmörkelser kan saker och ting ske i ett högt tempo och det kan innebära plötsliga och på sitt sätt oväntade händelser som på grund av sin natur kan påverka resten av våra liv. 

Bästa sättet att förhålla sig till alla de här energierna, både som vi har erfarit dem under året som gått, och de som är på ingång är att vara centrerade, linjerade och grundade i vår själs energi. 

Kom ihåg vem du är helt enkelt – en andlig varelse i en tillfällig fysisk kropp – och återför dig till dig själv, om och om igen.

Det är vägen framåt. 

Ta inga snabba beslut nu och ge heller inte upp dina drömmar även om det tar längre tid för dem att slå in än du trott och även om det känns gungigt och osäkert just nu.

Be istället din själ och ditt högre jag om vägledning och hjälp med allt. Behöver du hjälp av någon utomstående är du välkommen att höra av dig!

Ha en härlig solförmörkelse!

***

Jag hoppas denna artikel ska ha gett dig en känsla för astrologi i allmänhet och vad den här solförmörkelsen kan innebära. Som alltid vill jag påpeka att jag inte är professionell astrolog än, utan ser mig som en seriös student som finner glädje i att dela med mig av vad jag lär mig allteftersom. 

 

star

Gilla gärna min sida på Facebook så att du håller dig uppdaterad med nya inlägg.

Vill du ha hjälp?

För personlig medial vägledning per telefon finns jag varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

För skriftlig medial vägledning, personliga konsultationer i numerologi eller  hjälp med att rena, rensa, transformera och avlägsna oönskade energier, blockeringar och program bl a med Spiritual Response Therapy hittar du all information du behöver på

ladycasha.se 

Varmt välkommen att höra av dig!

star

 

Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland på tarotguiderna.se och ladycasha.se

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

6 kommentarer

 1. Charlotte den

  Tack?

  • Lady Casha den

   Tack ?

 2. Kristina K den

  Åh du “seriösa student ” – Tack för din otroliga djupa kunskap och din förmåga att dela med dej! Känns gott ända in i hjärteroten på en Stenbock som är lugn och trygg i sej själv och som med glädje och nyfikenhet ser fram emot allt det som skall komma när allt ogräs är bortrensat! “En ny Himmel och en ny Jord , där Kärlek råder”, ett gammalt löfte som nu börjar ge sej till känna! Tack för god energi! ❣

  • Lady Casha den

   Tack för dina uppmuntrande kommentarer Kristina, de uppskattas må du tro. Tack för din närvaro och din goda energi. Kram.

 3. Thomas Ahlvin den

  Intressant och spännande! Och så väl skrivet! Jag har försökt få ihopnågra rader till er men det vill sig inte, ni har sagt allt så bra.
  Vad som än sker är allt mycket gott. (Hoppas kosmos är nådig mot oss Tvillingar?…)
  Thomas A

  • Lady Casha den

   Tack Thomas för din feedback! Gläder mig att du uppskattar artikeln. Är du tvilling kommer det hända mycket i ditt liv de närmaste åren eftersom norra noden befinner sig där. Kosmos är alltid nådigt mot den som lyssnar på sin själ och följer din kallelse. Allt gott till dig.

Lämna en tanke