Den gyllene nyckeln

0

Den gyllene nyckeln är en metod, en enkel metafysisk teknik att använda i alla situationer som på något sätt är problematiska och utgör en utmaning, när vi på ett eller annat sätt känner att någonting är oss övermäktigt.

Oavsett om vi är medvetna om det eller inte skapar vi eller håller vi liv i våra problem med våra tvivel, rädslor, pessimistiska förväntningar och begränsande tankar och föreställningar och den gyllene nyckeln går ut på att vi istället för att älta problemet fokuserar på en andlig sanning.

Rent konkret går det till så att när du blir medveten om att du oroar dig, grubblar eller inte kan sluta tänka på dina svårigheter istället stoppar dig själv och börjar affirmera någonting som dels tar dina tankar ifrån upptagenheten med problemet, dels representerar en verkligheten där problemet inte finns.

Gör sedan detta konsekvent och så länge och ofta det behövs, så kommer du att uppleva hur problemet antingen löser sig självt och/eller att du blir inspirerad och vägledd till idéer och situationer som bidrar till dess lösning.

Med den gyllene nyckeln kan du lösa upp varje problematisk omständighet, situation eller svårighet under förutsättning att du går in för det och gör det helhjärtat. Och om du åtminstone lägger samma energi på det som du innan lagt på att oroa dig så kommer du garanterat att få resultat.

Ältande av ett problem är ett sätt att befästa det. Också att berätta om sina problem för folk, såtillvida det inte är absolut nödvändigt och i direkt syfte att få hjälp, är tyvärr bara ett sätt att permanenta dem – ju fler människor som tänker på dina utmaningar och tillför dem sin energi, även om det är form av sympati, desto svårare blir de att lösa.

Därför kan vi också hjälpa inte bara oss själv utan också andra genom att istället för att tänka på deras svårigheter använda oss av den gyllene nyckeln.

Vad är det då för affirmationer som lämpar sig till detta?

Den ursprungliga versionen av den gyllene nyckeln kommer från en modern kristen mystiker vid namn Emmet Fox som föreslog tankar på Gud och Guds kärlek, som till exempel: Gud är kärlek; Gud är glädje; Gud är livet; Gud är allt som är; Gud är hälsa och välbefinnande.

Många har dock svårt för ordet Gud eftersom de inte kan komma förbi den kristna religionens version av vad Gud är, men det går alldeles utmärkt att byta ut ordet – det är när allt kommer omkring bara ett ord – mot vad som helst som för dig representerar livets godhet och den högre kraft som både är skapelsen och genomsyrar den, beroende på hur just ditt trossystem ser ut.

Kalla det Livet, Universum – eller vad du vill.

Andra varianter är att fokusera på den egna själen och det högre jaget. Det är numera sådana affirmationer som jag jobbar mest med och upplever som effektiva.

Ytterligare en annan variant kan vara att affirmera någonting i stil med “allt som sker i mitt liv sker alltid till mitt högsta bästa” eller “i varje ögonblick och varhelst jag än befinner mig, har jag alltid allt jag behöver” – men det förutsätter att du när du säger “jag” inte i första hand identifierar dig med och menar ditt ego. 

Ett annat sätt kan vara att fokusera på ett mantra för att avleda tankarna från att hålla liv i problemen – och förslag på effektiva sådana finns under rubriken “resurser” till höger upp här i bloggen. 

Vad du än väljer har du inget att förlora. 

Pröva!

Och hör gärna av dig och berätta hur det går – behöver du dessutom lite vägledning hittar du mig på Tarotguiderna. Scrolla ner så hittar du länk till mina aktuella arbetstider. 

star

Hela årets tarot för 2019 hittar du här

star

Vill du veta mer om vem jag är kan du läsa här.

star

Vill du ha hjälp?

Jag spår och vägleder varje varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

– du hittar alltid mina arbetstider här.

Jag är även utbildad numerolog med lång erfarenhet och tar emot för privata läsningar

– om detta kan du läsa mer här.

Varmt välkommen att höra av dig!

Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland på tarotguiderna.se och ladycasha.se

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke