Uranus retrograd augusti 2020 – januari 2021

4

Uranus har börjat sakta in för att den 15 augusti 2020 gå retrograd i fem månader till 14 januari 2021.

Alltid när en planet stannar upp för att gå retrograd – det vill säga att den ser ut att backa på stjärnhimlen (vilket så klart är en illusion och bara ur jordens perspektiv och inte i realiteten) – är den som mest intensiv eftersom den då befinner sig närmast jorden.

När en planet är retrograd tittar vi tillbaka, blir mer reflekterande och inåtvända och uppmanade att på något sätt se över hur vi använder energin. 

Uranus har att göra med uppfinningar och upptäckter, med frihet och plötsliga förändringar som relaterar till sanning, uppvaknande och insikt och avsikten med den här retrograden är att vi ska bli mer autentiska och fria i att vara de vi är, oavsett vad konventionerna och traditionerna påbjuder – oavsett om det handlar om våra egna eller samhällets. 

Vi kan få ett nytt friskt perspektiv, komma till plötslig klarhet om någonting och om oss själva på något område av vårt liv. 

Uranus är en oberäknelig planet och vi kan räkna med att saker och ting kan klarna mycket oväntat och snabbt, antingen genom vårt eget beteende och våra egna handlingar eller också genom det vi upplever som yttre omständigheter.

På ett globalt plan kan detta bland annat yttra sig i att folk som på olika sätt befinner sig i strålkastarljuset kan deklarera det som är sant och viktigt för dem på ett angeläget sätt.

Uranus symboliserar också jämlikhet och mänskliga rättigheter så när Uranus nu saktar in för att vända kan sådant som relaterar till dessa områden göra sig påmint på olika sätt i världen. Kanske kommer vi på ett kollektivt plan inse att vi inte är så fria som vi tror när vi är tvungna att följa olika påbud som makten utövar och på olika sätt ifrågasätta och/eller göra uppror mot det. 

När Uranus väl vänder för att backa kommer detta till uttryck på ett mer personligt och djupare plan. Planeten går tillbaka över ett område den nyligen har passerat (11 till 6 grader i Oxen) så där kan det ske en fördjupning och vi kan komma att erfara eller etablera mer av det vi redan bekantat oss med. 

Uranus retrograd kan sedan intensifieras i andra halvan av oktober då Merkurius, den mentala planeten som har med information och kommunikaion att göra, går retrograd i Skorpionen och därmed formar en opposition med Uranus. Detta följt av en fullmåne i Oxens tecken den 31 oktober i konjunktion med Uranus. 

I december kommer sedan både Jupiter och Saturnus kliva in i Vattumannens tecken och bilda en kvadratur till Uranus. Även om den inte är exakt kommer den att märkas och detta kan vara en oerhört intensiv tid för stora förändringar både på en individuell och kollektiv nivå med potentialen för en ökad medvetenhet som resultat. 

Retrogradens effekter kommer vara intensivast framförallt för de som har solen i den första halvan av Oxens tecken. Den kan upplevas mer krävande för Skorpionen, Vattumannen och Lejonet. För Stenbocken och Jungfrun kan retrograden å andra sidan bjuda på mer lättsmälta erfarenheter och överraskningar. 

Förra gången Uranus var retrograd i Oxen var för 80 år sen under tiden för Andra Världskriget. 

Jag har tidigare skrivit om vad Uranus i Oxen där planeten befinner sig mellan 2019 och 2026 kan komma att betyda. Du hittar artikeln här.  

Jag gör inte anspråk på att vara professionell astrolog – än, däremot är jag en seriös student i ämnet och delar på detta sätt med mig av vad jag själv lär mig. Jag hoppas det ska inspirera till att ta reda på mer. 
star

Gilla gärna min sida på Facebook så att du håller dig uppdaterad med nya inlägg. 

Vill du ha personlig hjälp?

Jag spår och vägleder varje varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

– du hittar alltid mina arbetstider här.

Jag använder mig bland annat av Spiritual Response Therapy och kan rena, rensa, transformera och avlägsna oönskade energier, blockeringar och program.

Jag är även utbildad numerolog med lång erfarenhet och tar emot för privata läsningar

– om detta kan du läsa mer här.

Vill du veta mer om vem jag är kan du läsa här.

Varmt välkommen att höra av dig!

star
Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland på tarotguiderna.se och ladycasha.se

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

 1. Kristina K den

  Detta är såå spännande och intressant! Jag har min natala Uranus i Oxen och fyller 80 år på julafton, föddes i Finland mitt under brinnande krig. Känns som att en cirkel sluts, men kommer att fortsätta uppåt i en ny spiral (mitt synsätt att vi fortsätter i spiralkretslopp o utvecklas till högre dimensioner) . Senaste tiden har jag fått en klarsyn som fått mej att förstå hela min livsväg från början tills nu och mina “varför” finns inte längre, jag förstår varför jag inkarnerat på jorden denna gång. Skall bli spännande att se vad som händer framöver för det finns mycket kvar för mej att göra – exakt vad, vet jag inte än, men det kommer att klarna! Tack för din fina astrologiska tolkning! ❣

  • Lady Casha den

   Åh, vad fint att höra Kristina, tack för att du delar med dig. Uppskattas varmt!

 2. Jag den

  Så fantastiskt att du kommit till den insikten! Jätte intressant. Önskar dig allt gott på din livsväg? och tack Lady C för allt du delar med dig av??✨

 3. Kristina K den

  Tack JAG! Kram Kristina❣

Lämna en tanke