Merkurius går retrograd

0

Alla planeter i vårt solsystem förutom Solen och Månen (som tekniskt sett inte är planeter) går regelbundet retrograd, vilket betyder att de från jordens synvinkel ser ut att gå baklänges.

Det är naturligtvis är en synvilla eftersom planeter i sig själva inte backar eller går baklänges i realiteten, men eftersom vår västerländska astrologi utgår från jorden som centrum så räknar vi med och tolkar planetrörelserna så som de ter sig från jorden sett. 

Merkurius går retrograd tre-fyra gånger per år och mellan 19-24 dagar varje gång.

Under 2020 kommer den första pågå mellan den 17 februari och 10 mars i Fiskarnas och i Vattumannens tecken, den andra i Kräftan mellan den 18 juni och 12 juli samt den tredje i Skorpionen och Vågen mellan den 14 oktober och 3 november

Merkurius anses härska över bland annat teknologi, elektronik, information, kommunikation, överenskommelser och kontrakt samt handel, transport och resor och när planeten går retrograd så föreligger risken att det uppstår mankelimang på dessa områden – det kan bli fnurror på tråden, missförstånd, missöden, förseningar och annat. 

Det är därför en tid som handlar om att vara extra noga, att dubbelkolla allt, att inte ha för bråttom eller slarva eller förutsätta saker och ting utan att istället vara noga och ha en backup-plan om den första inte fungerar.

Det är också bra att under perioden vinnlägga sig om att vara flexibelt och ute i god tid, att ha tålamod och antingen undvika att skriva kontrakt om det är möjligt eller lusläsa det finstilta innan man skriver på om det inte går. Det är också bra att dubbelkolla att meddelanden går fram och att vara beredd på att missförstånd kan behöva redas ut. 

En Merkuriusretrograd kan vara rik kreativt sett, analys och research kan ge bra insikter och resultat och planer kan utformas även om det kan vara bra att vänta med större beslut till dess att retrograden är över.

Det är en tid som lämpar sig bra för att ta det lite lugnare, att slå av på takten. Helt varken kan eller behöver man ställa livet på paus men det är fördelaktigt att rikta sig inåt och att reflektera. Vem är du, vad gör du och vart är du på väg? Hur använder du din energi och får det det resultat som du önskar?

Det kan vara lämpligt att se över projekt och planer som redan är uppgjorda och att slipa på ritningarna så att säga, att försäkra sig om att arbetet är välgjort och att det inte finns några hål i nätet. Att revidera och på andra sätt jobba om. 

Retrograden färgas av de tecken den utspelar sig i och den påverkar oss olika utifrån hur den aspekteras i vårt personliga horoskop. Den som är född under en Merkuriusretrograd – vilket cirka 25% av alla människor är – tenderar att vara mindre besvärad av de retrograda perioderna.

Men vi kan alla göra perioden så smidig som möjligt genom att helt enkelt slappna av och affirmera att allting löser sig vad som än händer istället för att jaga upp oss. Ibland är det kanske inte helt enkelt men kom ihåg att övning ger färdighet!

star

Är du nyfiken på året som kommer så hittar du min tarotrapport för 2020 här.

star

Vill du ha hjälp?

Jag spår och vägleder varje varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

– du hittar alltid mina arbetstider här.

Jag kan rena, rensa, transformera och avlägsna oönskade energier, blockeringar och program.

Jag är även utbildad numerolog med lång erfarenhet och tar emot för privata läsningar

– om detta kan du läsa mer här.

Vill du veta mer om vem jag är kan du läsa här.

Varmt välkommen att höra av dig!

star
Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland annat på Tarotguiderna.se Jag har god erfarenhet av och är specialiserad på vägledning för tvillingsjälar och andra med avancerad själsrelationer och på hur man kan arbeta för att komma i sin själs kraft och få ordning på både sitt liv och sina relationer.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke