Månadens tarot maj 2020

2

Månadens tarot svarar på frågan vad bloggens läsare har att vänta sig av månaden som kommer. Håll i minnet att det rör sig om energier som kan ta sig olika uttryck beroende på person och omständighet samt att en tarotprognos alltid läser energierna i nuet och att det alltid finns utrymme för den fria viljan att förändra utvecklingen och därmed framtiden.

Använd urskiljning för att veta vad som är relaterat till din specifika situation – stäm alltid av med din egna inre vägledning i vad du tar till dig och hur du ska använda informationen.

Innan jag går in på månadens energier: om det är någon som undrar vad det är som pågår i världen nu med anledning av Corona och allt vad det för med sig och fortfarande inte har läst min artikel om planeterna Saturnus & Pluto och deras möte i Stenbocken som var exakt i mitten av januari i år, 2020, så rekommenderar jag det (du hittar den här).

Att förstå det som sker i ett större sammanhang kan ge ett välbehövligt perspektiv.

1-10  

Vi måste alla bevara fattningen i dessa omtumlande tider när världen på ett mycket påtagligt sätt går igenom en stor förvandling, en omvälvande process som vi bara är i den absoluta början av. Det är viktigt för oss att inte bli påverkade av de skräckscenarion som målas upp, det kan vara bra att undvika att frossa i dagliga rapporter som målar fan på väggen och istället lägga tid på att meditera en stund eller göra någonting annat som får oss att vara i kontakt med oss själva och i vår egen energi. 

Det betyder naturligtvis inte att vi ska gå med skygglappar och vara helt världsfrånvända, men det är bra med urskiljning och att också vara medveten om vad det gör med oss om vi tillåter vår varelse att bombarderas med elände hela tiden. Media är mycket sällan baserad i en förståelse av verkligheten där den spirituella dimensionen är självklar och utan en sådan kontext kan det vara svårt att undvika att bli uppskrämd – det ser ut som om det som nu händer är fullkomligt oförklarligt och saknar sammanhang. 

Det sagt för att understryka energin för dessa första tio dagar som dels alltså handlar om att att bevara lugnet och se till att vi känner oss i kontroll, inte på ett neurotiskt sätt, utan över oss själva och våra reaktioner, vad vi väljer att fokusera på och hur vi använder vår energi.

Genom att vi bemästrar oss själva kan vi nämligen navigera igenom det som mest verkar vara en uppsättning blindskär och grund utan att behöva gå på dem. Ja, vi kan stå inför stora praktiska utmaningar såväl som inre, men det är genom att vi ser till att vi är i balans som vi kan hantera det som sker utan att hamna i panik och rädsla, något som bara gör saker och ting mångfalt värre än de är. 

På samma gång är det omöjligt för oss skynda på det här förloppet så vi behöver också slappna av och följa med på den här resan som vi nu är inne på, oavsett om vi valt det eller inte. 

För en resa handlar det om, som kan vara lika mycket en inre som en yttre, och för en del antingen eller. Men det är genom att acceptera det och jobba med det som vi tar kontroll över vårt öde. Vi kanske inte kan kontrollera hur det blåser, men i kan se till att styra båten så att säga. Reva seglen i värsta fall, ifall det stormar. 

Saker och ting kommer att ordna upp sig till slut, det är vägen dit som kan vara lite trixig, och det är vad vi blir varse nu. 

För en del är det som sker och de förändrade omständigheterna en väckarklocka, innebär ett uppvaknande till insikter om tillvaron och livet som förut legat bortom räckhåll. För andra är det som sker nu mycket mer praktiskt orienterat och begränsat i tid. Det kan handla om ett byte av bil, om färdmedel man använder sig av, eller en flytt. 

På arbetsfronten finns det positiva utsikter, att ett projekt, ett uppdrag eller liknande kommer att kunna genomföras på ett framgångsrikt sätt i förlängningen, även om det kan finnas störningar och annat som skjuter upp det tillfälligt. 

På den ekonomiska fronten kan det handla om en utgift som har med fordon att göra, men det ligger också för att det kan komma in pengar och att skulder kan betalas av. 

Romantiken verkar gå på sparlåga de här månadens första dagar, vi är upptagna av andra saker. 

11-20   

Alla har hört uttrycket att det är mörkast innan det gryr och det är relevant för dessa dagar. Den intensitet som har jobbats upp under en tid kommer till sin kulmen här och efter detta kommer spänningen lätta.

Det kan vara viktigt att hålla det i minnet – en av de absolut vanligaste misstagen de flesta av oss gör är att generalisera, att till exempel tro att bara för ett det är på ett sätt nu och har varit, så kommer det “alltid” att vara så.

Det är dock helt enkelt inte sant. Livet kan vända på en femöring, på en sekund till en annan så kan vi plötsligt stå öga mot öga med en helt ny verklighet, både för oss själva och som vi nu får en lektion i, för hela mänskligheten. 

Påminn dig alltså om att saker och ting går över och försök leva i stunden i stället för att göra dig själv missmodig och deprimerad med tankar om framtiden utifrån hur det känns just nu som utmålar det allra värsta. Se till att här och nu göra någonting som ger dig kraft och mod och tillit, så att du kan ta dig igenom också den här stunden, den här dagen. Ta ett ögonblick i sänder helt enkelt, så blir det mer överkomligt. 

Och kom ihåg, att de här erfarenheterna som vi gör nu, rätt använda, kan bli ett underbart fundament för resten av vårt liv. Det vi lär oss här, de insikter vi gör, kan vara det som vi baserar vår framtid på – ett steg i taget. 

Om det finns någonting vi har kämpat med med som inte leder någon vart, om du har försökt få liv i en död häst som det heter, kan detta vara tidpunkten att erkänna verkligheten kring det som sker och ge upp – vilket i sin tur hjälper oss att komma på rätt spår igen – det som är vårt unika och vägen mot vår högsta bästa framtid. Det kan relatera till en situation, en relation eller en tidsperiod och cykel eller någon annan omständighet. 

Även om det kan kännas tjorvigt eller jobbigt så är det nu det vänder. Bättre tider är på ingång. Vilket dock inte är samma sak som at livet kommer gå tillbaka till vad det en gång var – det kommer det som sagt aldrig göra. 

För en del kan detta handla om arbetet, och några kan finna att de står utan eller att det är så stora förändringar att de förlorar det de har. Men kom ihåg i så fall att också det kan vara nödvändigt för att på sikt hitta någonting som är mycket bättre även  om det inte känns så i stunden. En del kan i detta hitta en öppning där det äntligen är dags att starta eget eller söka ett drömjobb. 

Investeringar kan utfalla annorlunda än förväntat. Låt inte detta bli en jättegrej, utan se sanningen i vitögat och gå vidare – det kommer öppna upp nya möjligheter. 

Vad gäller relationer så kan det för en del handla om att känslorna inte längre finns, att någonting helt enkelt är över. Men det kan också innebära att någonting som varit ett lidande i en relation äntligen löses upp så att det uppenbarar sig en väg framåt. 

Att släppa taget om allt och alla som inte tillhör din själ kan vara den bästa inställningen och attityden. Använd gärna orden som ett mantra istället för att grubbla. 

21-30   

Den praktiska verkligheten kommer här i fokus vilken kan inbegripa båda ekonomin och utbildning. Att vara metodisk, grundlig och jobba hårt lönar sig och ger resultat. Kanske går det inte så fort som förväntat men det är inget att hänga upp sig på.

Långsam kommer längst finns det ett talesätt som heter och det skulle kunna appliceras här, om man med långsam menar metodisk, omsorgsfull och uthållig.

Medveten om detta kan det finns entusiasm och gott hopp om hur saker och ting utvecklar sig. Det kan komma nyheter som påverkar förloppet och ger fina utsikter framåt. Tiden kan också handla om att förhandla fram någonting och för den som skriver på ett kontrakt är det viktigt att verkligen ha läst det finstilta och vara fullt insatt i vad som skrivs under på. 

I arbete och karriär kan detta avtal handla om en ny lokal eller en helt ny verksamhet som förvärvas. Ekonomin ser ut att vara god, framförallt i bemärkelsen om någon väntar på pengar så är det högst troligt att de är på väg och i dagarna eller alldeles snart kommer fram. 

För kärlek och relationer är det inte heller särskilt bäddat för romantik, det handlar mer om ansvar. Detta kan göra att någon stannar i en relation där det egentligen inte längre finns varken en känslomässig, mental eller annan personlig koppling, men för att man har lovat och den andra inte är redo att bryta upp. Det kan ha med karma att göra, vilket alltid betyder oavslutade affärer på nåt sätt.

Men för andra kan det ligga för ett praktiskt välfungerande långvarig relation där det i grunden finns värme, trygghet och vänskap och där romantiken kommer och går och det just nu är en fas då den är lite mindre viktig. 

Övergripande energi för hela månaden

Under hela månaden buds det på gott om utrymme att rikta sig inåt, att tänka och känna efter och/eller komma i kontakt med sitt inre. Intuitionen och “känslan” kan vara pålitliga vägledare och väl värda att lyssna till. En vän kan komma till undsättning eller vara till glädje på annat sätt, eller så är rollerna ombytta och du kan finnas till hands för en person som du på något sätt står nära eller har i din närmiljö.

Månaden kan också ha att göra med våra mödrar och relationen till våra mödrar och deras roll i vår nära framtid. 

Vad gäller arbete och karriär kan det dyka upp en möjlighet och det kan mycket väl handla om någonting som du velat göra länge och kan bli riktigt lycklig och tillfreds med på alla plan. Det kan finnas en kvinna med i bilden, en chef eller en mentor – eller en mamma – som tar dig under sina vingar. 

Vad gäller ekonomin kan det finnas känslomässiga blockeringar vilka är viktiga att ta itu med. När de väl är ute ur bilden kommer energin in i ett flöde också här – så jobba med att släppa taget också på den här fronten. 

Kärlekslivet kan det komma att slå gnistor om, vilket är lite motsägelsefullt mot de enskilda energierna för de tre olika tiodagarsperioderna. Men som jag får in det så behöver det ena inte utesluta det andra. Det kan vara så att någon dyker upp eller redan finns där det finns starka känslor, men att det inte riktigt tar fart konkret utan är mer en egen inre upplevelse. Det är viktigt att bevara huvudet kallt och inte bli så absorberad att det blir slagsida. 

Mest av allt så finns det en betoning på det spirituella som löper genom hela månaden – och det var allt för nu.

Ta hand om dig och varandra!

star

Vill du ha hjälp?

Jag spår och vägleder varje varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

– du hittar alltid mina arbetstider här.

Jag kan rena, rensa, transformera och avlägsna oönskade energier, blockeringar och program.

Jag är även utbildad numerolog med lång erfarenhet och tar emot för privata läsningar

– om detta kan du läsa mer här.

Vill du veta mer om vem jag är kan du läsa här.

Varmt välkommen att höra av dig!

star
Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland annat på Tarotguiderna.se Jag har god erfarenhet av och är specialiserad på vägledning för tvillingsjälar och andra med avancerad själsrelationer och på hur man kan arbeta för att komma i sin själs kraft och få ordning på både sitt liv och sina relationer.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Leischa den

    Tack så mkt och ta hand om dej med🙏♥️

    • Lady Casha den

      Tack! Detsamma ♥️

Lämna en tanke