Sommarens förmörkelser & astrologi 2020 – del 3

2

Den 5 juli klockan 6.44 på morgonen infaller en fullmåneförmörkelse 13 grader i Stenbockens tecken när solen står i motsatta tecknet Kräftan, södra noden i Skytten och norra noden i Tvillingarna. 

Det är ingen exakt utan en partiell eklips eftersom månens södra nod befinner sig på relativt stort avstånd från månen, men den befinner sig ändå tillräckligt nära för att fullmånen ska definieras som en förmörkelse. 

Denna förmörkelse är en kulmination och avslut på en två år lång period av månförmörkelser i Stenbocken varav den första inträffade den 13 juli 2018 och initierade stora och radikala förändringar för många av oss med sin mycket starka energi.

För att få en fingervisning om vad förmörkelsen i juli 2020 kan komma att innebära för oss personligen kan vi titta på var vi befann oss och vad som pågick med våra liv runt förmörkelsen juli 2018 och vad som har hänt sen dess. 

Förmörkelsen belyser vad vi har sått och vad vi skördar och var vi har – eller inte har – levt upp till våra egna förväntningar, var vi har – eller inte har – tagit ansvar för oss själva, våra handlingar och våra liv. Vi kan se brister och nu har vi chansen att åtgärda dem. 

Det kan vara en omtumlande upplevelse och känslor kan komma till ytan. Det kan verka läskigt – att möta sig själv och sin skuggsida kan ibland vara förenat med ett visst initialt obehag, men på sikt är det någonting nödvändigt om man ska vara en vaken och mogen människa. 

Vi kan välja om vi ska driva oss djupare in i omedvetenhet eller om vi ska komma till klarhet. För oss som är redo finns en utmärkt möjlighet de närmaste månaderna att släppa taget om det som inte längre tjänar oss, att släppa taget om gammalt karma, gamla vanor, gamla strukturer, gamla regler och uppfostran som vi låtit oss styras av alldeles för länge. Detta gäller både på individnivå och för samhället i stort. 

I bakgrunden ligger basgången från konjunktionen mellan Saturnus och Pluto i januari (som jag skrivit om tidigare i år). Tekniskt sett är den över, men inte i realiteten – vi kommer att känna av den under hela 2020. I samband med den exakta konjunktionen mellan dessa kraftfulla planeter kom de första rapporterna om Covid-19 och sen dess har saker och ting skett i accelererande hastighet och visat på brister och svagheter både i vårt samhälle och för oss i våra personliga liv, i synnerhet vad gäller själva grunden vi står på. 

Förmörkelsen bringar fokus på de teman som slogs an i början av året och som legat över våren. Framförallt där vi har stoppat huvudet i sanden och försökt slippa ta ansvar för våra erfarenheter och beslut, kan den här förmörkelsen bjuda på en lite större utmaning. 

Men den har också flera positiva inflytanden. Dels från några fixstjärnor – Ascella, Nunki, Sirius och Alhena – som bidrar med lycka och tur, ett optimistiskt, filosofiskt och intellektuellt inflytande som kan ge vänskap, harmoni i familjerelationer och framgång i affärer.

Dels från planeterna Uranus och Merkurius som, även om deras inflytande inte är särskilt starkt, kan bidra med optimism, ny vänskap samt stimulerande samtal och positiv nyheter. 

Andra saker som skett nyligen på himlavalvet i nära samband förmörkelsen är ett andra exakt möte mellan Jupiter och Pluto som inträffade måndagen 29 juni detta år. Denna energin kommer vara med oss ett antal veckor och vara en del av eklipsen även om de inte är i direkt aspekt. 

Att Saturnus på sin resa bakåt i zodiaken på onsdag den 1 juli går tillbaka in i Stenbockens tecken kommer också vara en energi i bakgrunden. 

Tillsammans med solförmörkelsen i juni bildar denna månförmörkelse en fas som varar till 30 november 2020. Solförmörkelsen skapade en obalans eller konflikt mellan personlig frihet och ansvar, mellan att kunna uttrycka sig fritt och att vara begränsad och tillbakahållen.

Denna fullmåne-eklips kommer vara en bra tid för att hitta lösningar på problematiska relationer och att få nya vänner. Det kan också handla om att få större utrymme och frihet att testa någonting nytt som kan ha med våra kreativa talanger och företagsamhet att göra. 

Den kan komma att ge den flexibilitet och det öppna sinnelag som behövs för att kunna anpassa oss till de förändringar som är på ingång. 

Förmörkelsen kommer inte vara synlig i vår del av världen utan kommer vara som starkast över Sydamerika samt västra och södra Afrika, men den ligger också över Nord och Centralamerika samt Mellan och Södra Europa.

Jag vill påpeka igen att jag studerar astrologi och inte betraktar mig som professionell astrolog än eftersom jag anser att det är en titel som det tar många många år att göra sig förtjänt av. Jag finner dock att det jag lär mig i mina studier är så intressant att jag vill dela med mig och förhoppningsvis kan det inspirera till egna efterforskningar och en känsla för att det är någonting mycket större i görningen än våra små liv. 

En del astrologer säger att denna andra hälft av 2020 kommer vara bra mycket intensivare och vi kommer få mycket mer i världen att förhålla oss till som också kommer ha en direkt påverkan på våra liv.

På grund av sin ansamling av planetariska händelser är 2020 helt unikt och på lång sikt går vi mot bättre tider, men vägen dit kan ha ett varierande underlag och ibland kan det bli lite “bumpigt” – så se till att du är i din själs kraft och håll i hatten. 

Du hittar alla mina artiklar om astrologi i bloggens meny under “resurser”. 

star

Vill du ha hjälp?

Jag spår och vägleder varje varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

– du hittar alltid mina arbetstider här.

Jag kan rena, rensa, transformera och avlägsna oönskade energier, blockeringar och program.

Jag är även utbildad numerolog med lång erfarenhet och tar emot för privata läsningar

– om detta kan du läsa mer här.

Vill du veta mer om vem jag är kan du läsa här.

Varmt välkommen att höra av dig!

star
Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland annat på Tarotguiderna.se Jag har god erfarenhet av och är specialiserad på vägledning för tvillingsjälar och andra med avancerad själsrelationer och på hur man kan arbeta för att komma i sin själs kraft och få ordning på både sitt liv och sina relationer.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Kristina K den

    Tack tack för din fina förklaring! För mej personligen känns det som om jag är på väg ur en lååång mangling, känner mej ny! Känner mej öppen för framtiden och är tacksam för alla mina prövande Stenbocks – läxor genom åren! Kram!❣

    • Lady Casha den

      Tack Kristina för feedback, känns fint att höra. Kram!

Lämna en tanke