Kärlekstips

3

En av de vanligaste kärleksfrågorna jag får när jag jobbar som vägledare är en kvinna som frågar varför en man dragit sig undan efter att han har verkat så intresserad och det verkligen uppstått en kontakt och känslor.

Självklart varierar det från fall till fall och kan finnas flera skäl men en vanlig anledning som det är bra att vara medveten om, framförallt om du står där förvånad och undrar hur det kommer sig att han försvann när ni nyss hade en sån fantastisk tid tillsammans är, att en man kan behöva dra sig temporärt tillbaka för att bevara sin manlighet och att det har med hormoner och biologi att göra.

Om en man verkligen förälskar sig och knyter an till en kvinna så resulterar närheten i att testosteronet sjunker. Detta gäller framförallt om riktiga känslor uppstår. För att få upp nivåerna igen så behöver han dra sig undan en stund. De flesta känner vid det här laget till idén om en “man cave” som fyller just den funktionen. Ett ställe där en man kan hitta sig själv igen i den här bemärkelsen. 

Kvinnor fungerar som alla vet på ett helt annat sätt vilket också har med hormoner att göra och som på det praktiska planet uttrycker sig i att kvinnor vill ha mer och mer av närhet. 

Det typiska kvinnliga beteendet är också att vilja prata, att vilja ha förklaringar till vad som händer och många kvinnor blir förvirrade eller sårade av att mannen som de nyss upplevde en sådan fantastisk intimitet med plötsligt inte svarar eller på annat sätt inte kommunicerar. Men det behöver alltså inte vara arrogans eller nonchalans och det kan vara bra att veta. 

Det händer däremot ofta att kvinnan står sårad eller oförstående inför beteendet och ibland konfronterar mannen ifråga  – vilket många gånger kan verka till nackdel eftersom mannen då gärna känner sig inte bara pressad utan också missförstådd. Att tvinga fram ett “prat”, en förklaring eller kontakt i det läget är alltså inte att rekommendera. Det bästa är istället att vänta till dess att mannen själv återkommer – vilket han ofta gör om det är en frågan om en relation som har möjlighet och förutsättningar att utvecklas till någonting bra. 

Om han dessutom känner att han kan komma tillbaka utan att ställas till svars blir det dessutom mycket lättare för honom att göra det. 

Mitt bästa tips när en man plötsligt försvinner, inte kommunicerar eller på annat sätt meddelar sig eller svarar, är därför att ha lite is i magen. Har ni haft en fin eller till och med fantastisk tid, så ge honom utrymme och möjlighet att komma tillbaka. Så att ni kan mötas på nytt. Det är ju så man formar en relation som består. Att man om och om igen knyter an.

Närmande OCH fjärmande är en naturlig process när man utvecklar ett förhållande. Båda delarna kan vara smärtsamma och läskiga och det är oftast vid det första fjärmandet som en potentiell relation kan dö redan i sin linda just för att man inte förstår vad som händer. 

Sitt inte och vänta om han drar sig undan, utan fortsätt att leva ditt liv, det som gjort dig till den fantastiska varelse du är och som han är attraherad av. Se det inte som att han är oförmögen eller odräglig eller vad det nu kan vara utan kom ihåg att han är annorlunda och har andra behov än dig och att om det är meningen att ni ska vara tillsammans kommer han se till att ni blir det.

Detta gäller naturligtvis de män som det är värt att satsa på. Glöm Peter Pan och Casanova som spelar i en helt annan division och som det naturligtvis är bäst att antingen inte inleda någonting alls med eller dumpa på en gång när det visar sig att du har att göra med en man som varken vill växa upp eller binda sig om det är din önskan.

Jag är medveten om att detta kan verka lite gammaldags men det är min övertygelse att vi skulle må bättre i våra kärleksrelationer om vi tog hänsyn till att vi är biologiskt olika. I vår jämställda värld har det fallit bort och gör att vi får det svårare med varandra än vad vi skulle behöva ha. Det betyder inte att vi ska gå tillbaka till gamla stereotypa könsroller, men det kan vara bra att vara medveten om våra olikheter för att vår tid tillsammans som män och kvinnor i nära relationer ska bli så harmonisk som möjligt.

star

Gilla gärna min sida på Facebook så att du håller dig uppdaterad med nya inlägg. 

Vill du ha hjälp?

För personlig medial vägledning per telefon finns jag varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

För skriftlig medial vägledning, personliga konsultationer i numerologi eller  hjälp med att rena, rensa, transformera och avlägsna oönskade energier, blockeringar och program bl a med Spiritual Response Therapy  hittar du all information du behöver på

ladycasha.se 

Varmt välkommen att höra av dig!

star

 

Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland annat på Tarotguiderna.se Jag har god erfarenhet av och är specialiserad på vägledning för tvillingsjälar och andra med avancerad själsrelationer och på hur man kan arbeta för att komma i sin själs kraft och få ordning på både sitt liv och sina relationer.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

3 kommentarer

 1. Eva-Britt den

  Tack❤️för så kloka ord❤️

  • Lady Casha den

   Tack för du säger så ❤️

 2. Kristina K den

  Kul läsning ! Ja vi är ju styrda av våra hormoner i livet på olika sätt i olika åldrar. Själv har jag kommit till “vägs ände” vad åldern beträffar, men oj så roligt o jobbigt det var många gånger! Om jag får skoja till det lite så kan man säga att ” kvinnans list övergår mannens förstånd” , ibland iaf! Nu älskar jag min man i lugn o ro efter mer än 50 år tillsammans. F.ö. så kan det också finnas kvinnliga “Casanovor”. ❣

Lämna en tanke