Månadens tarot september 2020

4

Månadens tarot svarar på frågan vad bloggens läsare har att vänta sig av månaden som kommer. Håll i minnet att det rör sig om energier som kan ta sig olika uttryck beroende på person och omständighet samt att en tarotprognos alltid läser energierna i nuet och att det alltid finns utrymme för den fria viljan att förändra utvecklingen och därmed framtiden.

Använd urskiljning för att veta vad som är relaterat till din specifika situation – stäm alltid av med din egna inre vägledning i vad du tar till dig och hur du ska använda informationen.

1-10 

Månaden börjar med att någonting kommer till sitt slut – för att det är klart eller överspelat och inte längre fyller en funktion. Det kan också finnas en – i många fall äldre – man som inspirerar, stöttar och pushar dig att göra ditt bästa och satsa på det du drömmer och har visioner om. 

Vad gäller arbete och karriär ligger det för nya idéer och lösningar och du kan ha en chef eller en kollega i ryggen som hjälper dig eller uppmuntrar dig att genomföra dessa och andra nya metoder. 

Den som driver egen verksamhet kan få uppleva att den får sig ett uppsving och samtidigt behöva ge sig till tåls, framförallt med andra som kan upplevas lite långsammare eller trögare. Det ligger fina framsteg och framgång framöver, så jobba på. 

På den ekonomiska fronter är det uppfinningsrikedom och originalitet som gäller för att generera inkomst. Talangen och förmågan ser ut att finnas där, så se till att komma till skott. 

I kärlek och relationer kan någon vara så upptagen med sitt jobb och det den gör att det inte finns utrymme över för att vårda en relation. Det kan vara bra att ha i minnet och anpassa förväntningarna därefter. Det betyder dock inte att det behöver vara kört för alltid, utan det kan komma att förändras. Sitt inte och vänta utan ta hand om ditt liv. Men energin indikerar också en dynamisk och inspirerande relation med högt i tak mellan två jämbördiga parter. 

Under dessa första tio dagar kan det uppstå oväntade möjligheter som dyker upp som från synes ingenstans. Var vaken, öppen och mottaglig och slå mynt av dem. Ha tillit till vad du kan och vad som kommer till dig så kan detta ha betydelse på lång sikt också. 

11-20

Under månadens mitt blomstrar intuitionen och det är en tid som är utmärkt för att komma till klarhet och insikt om saker och ting, framförallt vad det gäller känslolivet och vad du tror på. 

Om det funnits förvirring angående någonting så kan den nu skingras och annat trassel kan också lösas upp. På så sätt kan också gamla sår läka och öppna upp en väg framåt som innan var skymd eller blockerad. 

Dagarna ser också ut att bjuda på en trevlig energi på arbetsplatsen eller hemma för dem som jobbar hemifrån. Du kan bli uppmärksammad och på något sätt erkänd för det du gör och bidrar med och kontrakt kan komma att signeras. 

Vad gäller ekonomin kan det komma in pengar men också läggas pengar på någonting så det är lite “i hand, ur hand” vad gäller finanserna. Det betyder att det finns så det räcker och det som blir över kan komma att läggas på någonting som är värt att fira. 

Vad gäller kärlek och relationer ligger det för positiv samvaro på olika sätt, både i kärlek men också i vänskap och med familj och det är också under dessa sammankomster som den som är singel och är redo i övrigt kan komma att träffa någon ny eller förnya en relation. Energin kan också vara ett varsel om att någon är på väg in den närmaste tiden som det kan komma att klaffa med. 

Under dessa dagar kan du ha utbyte av andra, framförallt vad gäller din andliga utveckling, vilket kan leda till ett andligt uppvaknande eller förnyelse. Det kan vara en gruppsammankomst i form av en ceremoni eller ritual eller en retreat eller liknande.  

21-30 

Under månadens sista dagar är känslan av förändring mycket stark med en rörelse bort från svårigheter. Någonting som varit besvärligt länge kan få sin lösning eller på annat sätt klaras upp. Vi kan känna oss entusiastiska, kreativa och ta nya initiativ.

Vi kan komma att få och tillgå det vi behöver – innan vi ens vet att vi behöver det – och det är dessutom en bra affirmation för hela den här perioden som vi kommer in i nu, i och med september: i varje ögonblick och var jag än befinner mig har jag alltid allt jag behöver – innan jag vet att jag behöver det! 

Vad gäller arbete och karriär ligger det för resor i anslutning till det vi sysslar med – de behöver inte vara långväga utan kan också handla om pendlande. Det kan också handla om företagsförändringar som kanske inte drabbar direkt men ändå gör att det händer en hel del runtomkring dig. 

På den ekonomiska fronten ser det ut att röra sig framåt och mot generella förbättringar. 

När det kommer till kärlek och relationer kan den som är fri och på resande fot träffa på någon om det ligger för det i övrigt. Den som redan är i en etablerad relation kan det handla om att antingen spendera tid ihop i största allmänhet eller att arbeta tillsammans. Det kan finnas tjafs men det ser mest ut att handla om småsaker och inte vara någonting allvarligt i grunden. Var bara lite uppmärksam på det och backa hellre än att tagga i när du känner att du tänder till i ilska eller irritation. Stadiga relationer ser ut att vara solida och hålla för trycket och till och med röra sig framåt. 

Inkorporera det du har lärt dig. Det är en sak att veta saker och ting uppe i huvudet, men en insikt som inte förändrar är egentligen inte en insikt utan bara en intellektuell kunskap. Förmodligen har du hållit på under en längre tid med din personliga och andliga utveckling och nu är det dags att komma in i nästa fas: att börja leva de du kommit underfund med och inte bara låta det vara någonting som du håller som en tanke. Det är dags att kliva i kostymen – eller balklänningen – och bli den du är. 

Övergripande energi för hela månaden

För många kommer september innebära ett (fortsatt) avbrott från den vardag som en gång fanns. Energin för månaden handlar nämligen om någon slags avbrott och undantag, en inaktiv period. Använd i så fall den till at ta igen dig och samla krafter för vad som komma skall.

Det kan vara du som känner att du behöver en paus eller en time out.

Använd dig gärna av bön, affirmationer och meditation eller lyssna på läkande, lugnande och uppbyggande musik och mantran. 

Vad gäller arbete och karriär kan den som ändå jobbar uppleva en viss frustration och trötthet. Detta kan avhjälpas genom att sticka näsan i någonting som ger någonting tillbaka, som att dyka ner i en hobby som gör att man förlorar känslan för att tiden går. Eller bara sova om det behövs. Det kan också vara helande. Flyt hur som helst med energin och försök inte bekämpa den. Det är övergående. 

Om pengar som är förväntade inte dyker upp eller det på något annat sätt tillfälligt är trögt som kom ihåg att det är just temporärt. Ha tålamod och använd gärna affirmationen för att stävja oro eller grubblerier. 

På kärleksfronten kan det också vara lite trögt eller lågt. Det är inte någon intensiv energi för kärlek eller gemenskap överhuvudtaget, men det är bara en aspekt av den här tiden och inte den den enda energin som synes ovan. Det är dessutom tillfälligt och övergående. Ta tid för dig själv om du behöver och inse att det inte är en partners jobb att se till att du mår bra.

Månaden är bra för att fördjupa sig i det metafysiska på olika sätt och att hitta den där kopplingen till källan inom sig som är den viktigaste relationen vi har, oavsett om du tänker på den som din själ eller Gud eller en Högre Kraft. När du upplever hur du är förbunden och ett med den andliga aspekten av ditt vara finner du också inre frid och det är din värdefullaste tillgång och ägodel. Utan den – ingenting annat. Har du allting annat men inte den, spelar allting annat ingen roll. 

Jag får känslan av att trots vad som pågår ute i stora världen så kommer fokus denna månad ligga på den lilla världen vi lever i, vårt hem och vår närmiljö. 

***

På ett globalt plan kan september tillsammans med oktober och en bit in i november vara kanske några av de mest intensiva månader vi kan komma att uppleva under vår livstid om man tittar på vad som utspelar sig på stjärnhimlen och det är inte någonting som någon enstaka stjärnskådare har hittat på utan någonting som i princip alla seriösa astrologer är övertygade och pratar om.

Mars retrograd kommer att aktivera och re-aktivera de teman som vi redan tagit del av under året så här långt. 

Framförallt kommer motsättningen mellan den enskilda människan och hennes behov av frihet och suveränitet (Mars i Väduren) komma i konflikt med etablissemanget (Saturnus i Stenbocken) – vilket i värsta fall kan eskalera till öppna konflikter. 

Vi kommer alla vara påverkade, på kort sikt i olika grad beroende på hur våra personliga horoskop är aspekterade, men på lång sikt är vi alla berörda eftersom det som sker nu och några år framöver kommer modellera om vår gemensamma värld mer eller mindre fullständigt. 

I början av månaden befinner sig de tre betydande planeterna, Jupiter, Saturnus och Pluto – som befinner sig i Stenbockens tecken och som tillsammans anses ha en direkt koppling till den pandemi vi fortfarande genomlider – alla i retrograd, det vill säga, de ser ut att från jordens perspektiv gå baklänges.

Men den 13 september kommer Jupiter att vända och gå direkt och den 28 september är det Saturnus tur medan Pluto sedan börjar gå framåt den 4 oktober.

Efter det kommer dessa tungviktare alla vara i full fart framåt, samtidigt som Mars befinner sig i en spänd aspekt i form av en kvadratur till dem. Vi kommer att se en acceleration av händelser och skeenden som kan vara besvärliga.

Men det viktiga att komma ihåg är att på ett högre plan och i ett djupare sammanhang är det som händer nu en del av en läkning för hela planeten och mänskligheten. 

Försök att fokusera på det som är gott och konstruktivt. Inte genom att förneka eller förtränga det andra utan genom att medveten välja vad du lägger din energi på. 

***

Jag skriver återkommande om astrologi och vad de yttre och långsammare planeterna, de som berör oss som kollektiv och hela generationer, berättar för oss om skeendet på jorden – du hittar alla dessa artiklar uppe i bloggens meny under rubriken “resurser”. 

Ta hand om dig och ha en skön september!

star

Gilla gärna min sida på Facebook så att du håller dig uppdaterad med nya inlägg. 

Vill du ha hjälp?

För personlig medial vägledning per telefon finns jag varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

För skriftlig medial vägledning, personliga konsultationer i numerologi eller  hjälp med att rena, rensa, transformera och avlägsna oönskade energier, blockeringar och program bl a med Spiritual Response Therapy  hittar du all information du behöver på

ladycasha.se 

Varmt välkommen att höra av dig!

star
Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland annat på Tarotguiderna.se Jag har god erfarenhet av och är specialiserad på vägledning för tvillingsjälar och andra med avancerad själsrelationer och på hur man kan arbeta för att komma i sin själs kraft och få ordning på både sitt liv och sina relationer.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

 1. Kristina K den

  ALLT i Universum hör ihop, KÄRLEK är Universums grundton. Tack för god vägledning i dessa spännande tider! ❣

  • Lady Casha den

   Tack för dina härliga kommentarer Kristina ❤️

 2. Leischa den

  Tack🙏❤

  • Lady Casha den

   Tack ❤️

Lämna en tanke