Orakelbudskap helgen 6-8 november 2020

0

Tror du på dina tankar? Låter du dem styra ditt liv? Känner du dig som ett offer för dem? Plågar de dig?

Veckans budskap är att ägna en stund – kort eller lång – åt att inte tänka alls. Fokusera istället på någonting som tar dig ur dina tankebanor, helst någonting som får din energi att lyfta samtidigt – som till exempel det så kallade Gayatri mantrat.

Om, Bhur Bhuvah Svah
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dheemahi
Dhiyo Yo Nah Prachodayat

Gayatri Mantra anses reciteras/sjungas som en hyllning till solen och det gudomliga. Det finns många översättningar på många språk så det är svårt att välja ut en översättning som är heltäckande, men ord för ord i vad som sägs vara direkt översättning (jag har översatt till svenska från engelska) ser det ut såhär:

Om – Skapelsens ljud (The Primitive Sound)
Bhur – den fysiska världen (the physical world)
Bhuva – den mentala världen (the mental world)
Svaha – den gudomliga, andliga världen (the celestial, the spiritual world
Tat – Gud, det Transcendentala Högsta Varat (That, God; Transcendental Paramatma)
Savitur – solen, Skaparen, Bevararen (the Sun, the Creator, Preserver)
Varenyam – härligare, underbara (more adorable, lovely)
Bhargo – lysande, lyster (shine, effulgence)
Devasya – glänsande, högste Herre (resplendent, supreme Lord)
Deemahi – vi mediterar över (we meditate on)
Dhiyo – intelligens, förståelse, intellekt (intelligence, understanding, intellect)
Nah – vår (our)
Prachodayat – upplys, vägled, inspirera (enlighten, guide, inspire)

Det kan översättas till ungefär “må alla varelser nå upplysning” men med ett mantra överhuvudtaget är det viktigaste inte den exakta betydelsen utan hur ordens vibrationer påverkar kroppen och vår energi – både för den som sjunger och den som lyssnar. 

Mantrat sägs kunna ge visdom, lycka och framgång och sägs ha flera fina effekter på många plan och områden om det används regelbundet.

Bland annat sägs det förbättra minnet och skärpa koncentrationsförmågan; avlägsna gifter från kroppen och främja fysisk hälsa/avlägsna sjukdom; förbättra andningen, stärka nervsystemet och hjärtat samt avlägsna och skydda från negativitet, faror och elände.

Det kan också lugna sinnet och avlägsna stress, ångest och rädslor samtidigt som det ger styrka att ta sig an utmaningar. Det lär också vara ett bra sätt att balansera karma.

Vill du ha en förändring? Använd mantrat en stund varje dag under en tid. Några minuter duger, men kan du få in lite längre än så är det ännu bättre. Ett riktmärke är att hålla på så länge att du just slutar tänka och går helt upp i mantrat. Använd gärna hörlurar på hög volym och följ med så gott du kan. 

Det underlättar att sjunga med – det kan ta ett tag att kunna uttala orden ordentligt, men det gör inget om det inte blir perfekt, fortsätt bara, det kommer. Fundera inte heller så mycket efteråt, utan gör det bara till en daglig andlig övning. 

För många blir det snabbt ett behov – ungefär som att träna. I början kan det ta emot, men med tiden blir det någonting att se fram emot. 

Och precis som med träning, när man tränar upp muskler, kommer effekten med tiden, så håll ut – ge det gärna en månad av daglig användning, innan du utvärderar. Regelbundenhet och uthållighet är också en del av andlig utveckling. 

Är du nyfiken på andra mantran, titta under “resurser” här i bloggens meny. Och hör gärna av dig och berätta om dina erfarenheter. 

Lycka till & trevlig helg!

***

Jag har jobbat professionellt med andlig vägledning och numerologi sen 2001 och har flera olika verktyg – all info om vad jag kan bistå med, och hur, finns nedan. Jag har också bloggat sedan 2015 och i bloggen finns mycket material som fortfarande är högst aktuellt – botanisera gärna uppe i menyn där du kan hitta resurser, samt till höger där du kan söka på ett tema eller ett ord för att hitta någonting som du är nyfiken på och vill veta mer om. 

star

Gilla gärna min sida på Facebook så att du håller dig uppdaterad med nya inlägg.

Vill du ha hjälp?

För personlig medial vägledning per telefon finns jag varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

För skriftlig medial vägledning, personliga konsultationer i numerologi eller  hjälp med att rena, rensa, transformera och avlägsna oönskade energier, blockeringar och program bl a med Spiritual Response Therapy hittar du all information du behöver på

ladycasha.se 

Varmt välkommen att höra av dig!

star

 

Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland annat på Tarotguiderna.se Jag har god erfarenhet av och är specialiserad på vägledning för tvillingsjälar och andra med avancerad själsrelationer och på hur man kan arbeta för att komma i sin själs kraft och få ordning på både sitt liv och sina relationer.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan