Den stora konjunktionen – Jupiter & Saturnus i Vattumannen

0
Den 21 december klockan 11:02 på förmiddagen infaller VINTERSOLSTÅNDET i och med att solen går in i Stenbockens tecken.
Bara några timmar senare klockan 19:20 möts SATURNUS och JUPITER 0 grader och 29 minuter i Vattumannens tecken i det som inom astronomin och astrologin kallas för DEN STORA KONJUNKTIONEN.  
Dessa de två största planeterna i vårt solsystem som är synliga för blotta ögat från jorden sett kommer under en stund se ut som de är ett, en starkt lysande stjärna och det finns anledning att tro att det var just ett sådant möte mellan Jupiter och Saturnus som de vise männen såg i samband med Jesus födelse och som ledde dem till stallet där han låg – Betlehemsstjärnan. Detta lär ha hänt någon gång mellan år 7 f Kr och 4 f Kr.
De vise männen lär ha varit en slags präster och astrologer (zoroaster) och de anses ha vetat att konjunktionen och den stjärna som bildades betydde att en kung – en frälsare – föds. 

 

Det uppstår en konjunktion mellan Jupiter och Saturnus var tjugonde år men det är inte varje gång planeterna möts så nära varandra som de gör nu och samtidigt kan ses från jorden. Faktum är att vad jag kan förstå har det bara skett en gång till sedan den lyste över Betlehem och det var 1226. 
Konjunktion mellan planeterna är associerad med sociala och ekonomiska förändringar, politiska system som försvinner och nya som uppstår, ledare som dör och ledare som föds. Jupiters expansiva och fantasifulla visioner möter Saturnus hierarkier, struktur och disciplin. 
Varje konjunktion mellan Jupiter och Saturnus markerar också ett generationsskifte. I Vattumannen handlar detta skifte om hur vi som kollektiv förstår och förhåller oss till auktoriteter och de som styr. Vattumannen är folkets tecken, massornas, till skillnad från Lejonet som symboliserar kungen. 
Vattumannen är ett lufttecken och det som också utmärker just detta möte mellan Jupiter och Pluto är att det inleder en ny cykel på ungefär 200 år då de kommer möta i lufttecknen (Vattumannen, Tvillingarna, Vågen). 
Planeterna har möts i jordtecken (Oxen, Jungfrun, Stenbocken) sedan 1802 (med ett undantag 1960 då de gjorde ett tillfälligt besök i Vågens tecken).
Jord relaterar till vår fysiska materiella verklighet med ett fokus på trygghet medan luft har med tanken och det mentala att göra, med idéer och visioner.
Den nya era som symboliseras av luft som vi nu går in i kan skaka om och omkullkasta den etablerade ordningen och komma med dramatiska förändringar för kollektivets tankar och hur vi kommunicerar. 
Men Jupiter och Saturnus kommer inte bara vara tillsammans i Vattumannen, de kommer också snart att bilda en spänd aspekt – en så kallad kvadratur – till Uranus i Oxen (något jag skrivit om här).
Det kommer inte bara vara gamla samhällsstrukturer som raseras, vi kommer också att släppa taget om gamla drömmar och annat i livet som hållit oss tillbaka. 
Det kan vara utmanande medan det pågår men det skapar också utrymme för en ny och ännu okänd potential som vi bär inom oss. Fråga dig gärna vad är det just du behöver lämna bakom dig för att förverkliga meningen med ditt liv och din själs visioner?
Avslutningsvis kan jag nämna att Mars i skrivande stund är i färd med att forma en tredje och sista spänd aspekt till Pluto för den här omgången och att den kommer vara exakt den 22 december.
Effekten av den kommer att kännas av ett par månader framöver men sedan ska det börja lätta. En del erfarna astrologer pratar om att när vi väl har klarat av februari har vi lagt det svåraste som 2021 har att bjuda på bakom oss. 
En del menar att den stora konjunktionen den 21 december 2020 markerar det slutliga inträdet i Vattumannens tidsålder, medan andra astrologer hävdar att det ännu är drygt hundra år till dess. Klart är alla fall att Jupiters och Saturnus aktuella möte i Vattumannen kommer ge oss en känsla för vad det kan komma att innebära på ett sätt som aldrig förr. 
Du kan se en simulering av förloppet genom att klicka här. 
Har du möjlighet, gå ut och titta när det händer. Konjunktionen ska synas ungefär 15 grader över horisonten i sydvästlig riktning. Det är unik syn som ingen nu levande har sett och ingen nu levande kommer att se igen. 
Det finns så oerhört mycket mer att säga om den här händelsen och annat som pågår nu, men tiden har inte räckt till att sammanställa och strukturera materialet. Jag återkommer med mer astrologi framöver. Allt gott så länge!star

Gilla gärna min sida på Facebook så att du håller dig uppdaterad med nya inlägg.

Vill du ha hjälp?

För personlig medial vägledning per telefon finns jag varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

För skriftlig medial vägledning, personliga konsultationer i numerologi eller  hjälp med att rena, rensa, transformera och avlägsna oönskade energier, blockeringar och program bl a med Spiritual Response Therapy hittar du all information du behöver på

ladycasha.se 

Varmt välkommen att höra av dig!

star

 

Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland annat på Tarotguiderna.se Jag har god erfarenhet av och är specialiserad på vägledning för tvillingsjälar och andra med avancerad själsrelationer och på hur man kan arbeta för att komma i sin själs kraft och få ordning på både sitt liv och sina relationer.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan