Hitta din bästa plats på jorden

6

Äntligen har jag möjlighet att göra ett nytt blogginlägg.

Mitt liv har fortsatt att genomgått stora förändringar och jag har varit mycket upptagen men nu har jag fått en lucka och kan återkomma – vilket jag gör med glädje.

Ämnet för dagen är astrokartografi, ett område inom astrologin som beskriver våra energier på olika platser i världen.

Ett horoskopet är ett fruset ögonblick i evigheten som berättar om hur planeterna stod i förhållande till jorden vid tidpunkten för vårt första andetag. Det ställs utifrån år, månad, dag, tidpunkt och plats för födelsen.

Planeterna kan beskrivas som arketyper vilka var för sig och i sin unika placering och sammansättning och sitt förhållande till varandra i ett horoskop kan berätta om en människa och hennes liv på en rad olika nivåer och ur olika aspekter.

Horoskop kan också upprättas för länder – visste ni till exempel att Pluto håller på att fullborda sitt första varv i USAs horoskop? Den som vet att Pluto bland annat representerar potentialen för en komplett transformation, med död och pånyttfödelse, är inte förvånad över det sönderfall som håller på att ske i det stora landet i väst för närvarande. Eftersom Pluto är en mycket långsam planet (som tar 248 år på sig att gå varvet runt zodiaken) så uttrycker det sig i en långsam process och vi har fortfarande inte kommit till crescendot – den exakta tidpunkten för returen med den första av tre konjunktioner är beräknad till den 19 februari 2022.

Men tillbaka till ämnet.

Såhär kan en del av kartan för världen se ut för en person som är född i Stockholm (den röda pricken med kors) vid en given tidpunkt.

De olika linjerna representerar planeterna i förhållande till ascendenten (AC) som är det uppstigande tecknet vid födelsen och dess motsatts descendenten (DC) som är det tecken som gick ner vid horisonten i födelseögonblicket, samt till Medium Coeli (MC) som utgör tionde husets spets och dess motsatta punkt Imum Coeli (IC), fjärde husspetsen.

Mycket enkelt uttryckt kan man säga att ascendenten beskriver vår personlighet och hur andra ser oss, descendenten är delar av oss vi inte ser själva (vår skuggsida) och vad vi söker i andra, MC beskriver vår kallelse, vårt arbete och karriär i det här livet och IC vårt privata liv, våra rötter och vårt hem.

I exemplet ovan kan man se att födelsestaden Stockholm har Solen (den brandgula linjen) och Merkurius (den ljusgröna linjen) mer eller mindre i konjunktion med IC.

Solen på IC berättar att det är en idealisk plats för personen att koppla av på, att det är en plats där karriären inte är så viktig och Merkurius på IC innebär en energi där personen är fokuserad på sitt privatliv, kanske är dragen till till exempel släktforskning och går i terapi.

Om den här personen skulle vilja fokusera mer på och få en skjuts i karriären skulle en flytt till Mars på MC vara en bra ide, den röda linjen som löper rakt ner genom mitten av USA och Mexico.

Solen på MC som för personen ifråga löper längst med den allra västligaste delen av Alaska och sedan ner genom Stilla havet och väster om Hawaii skulle också kunna sätta fart på det som har med arbete och karriär att göra. För en konstnär kan Venus på MC vara en riktig lyckoträff vad gäller möjligheter till framgång (den mörkgröna linjen genom östra Alaska i kartexemplet).

Men planeterna på de olika linjerna är bara en faktor att titta på.

Vad som också har stor betydelse är vilken status de olika planeterna har i det personliga horoskopet, i vilket tecken de faller och deras aspekter samt vad som händer med planeternas så kallade huspositioner när man befinner sig på en annan plats.

Ett horoskop är uppdelat i tolv hus som var och ett representerar olika områden av vårt liv och husindelningen bestäms av ascendenten som i sin tur beror på klockslaget och platsen för födelsen.

Man behöver därför upprätta ett horoskop för den platsen man vill undersöka och räknar då om tiden så att födelseögonblicket uttrycks i den lokala tiden för platsen ifråga.

Tidpunkten är mycket viktig och måste vara exakt med högst fem minuters felmarginal för att informationen ska vara rättvisande. Den som inte vet sin födelsetid kan använda sig av en så kallad rektifiering, en specialisering inom astrologin som innebär att man med hjälp av viktiga händelser i ett liv kan räkna fram den troliga tidpunkten.

För den som inte känner sig hemma där den befinner sig, som känner att det inte lossnat riktigt på något område eller någon front eller på något annat sätt inte är riktigt nöjd med hur livet gestaltar sig där den är – framförallt den som tycker att den har gjort allt den kan men att det ändå inte artar sig – så kan det vara en god idé att kolla upp sin personliga astrokartografi – antingen med hjälp av en astrolog eller om man kan lite om astrologi själv så är astro.com en resurs för detta.

Dels kan det ge en inblick i varför du upplever den plats du befinner dig på som du gör och dels kan det ge en fingervisning om vart det skulle kunna vara en god idé att resa eller flytta.

Ibland kan det räcka med en semester på en plats för att koppla upp sig mot energin och i andra fall kan det vara tillräckligt att bara ha kontakt med någon eller någonting som befinner sig på en plats där man har en viss energi. Men annars säger man att det tar ungefär ett år för en plats energi att börja verka till fullo.

Jag har själv valt platsen jag bor på nu med hjälp av min astrokartografi och efter drygt ett och ett halvt år i området kan jag intyga att det verkar stämma för mig med den astrologi jag har här. Det jag ville åstadkomma med min flytt hit håller på att ta form.

Jag hoppas detta kan inspirera till fortsatta efterforskningar. Det finns mycket att säga i ämnet så se det mest som en första introduktion till att det överhuvudtaget finns någonting som heter astrokartografi – uti det fall du vill fördjupa dig i ämnet eller kanske till och med använda dig av det som ett sätt att hitta din optimala plats i världen.

Vill du komma i kontakt med mig är du varmt välkommen, du hittar mig på ladycasha.se

Jag hoppas att det inte dröjer så länge tills jag har möjlighet att blogga igen.

Allt gott så länge!

Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland på tarotguiderna.se och ladycasha.se

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

6 kommentarer

 1. Kristina den

  Åh Lady Casha , vilken glädje att få läsa dina intressanta och klarsynta astro-inlägg igen! Hoppas att du snart får tid med flera! Kram! ❣

  • Lady Casha den

   Hej Kristina, sent svar. Tack för din hälsning, fint att höra ifrån dig. Kram tillbaka.

 2. köksblandare med dusch och diskmaskinsavstängning den

  Hej så bra inlägg fortsätt så

  • Lady Casha den

   Tack!

 3. Birgit den

  Intressant med Relocation horoskop. Har haft en föraning om att jag kommer att flytta till en speciell plats, en plats som jag aldrig någonsin kunnat tänka mig att bo på. I mitt horoskop för denna plats hamnar solen exakt på MC och på ASC finns månen och black moon lilith, också exakt. Är detta den perfekta platsen?

  • Lady Casha den

   Hej, det är svårt att svara med säkerhet på utifrån bara den informationen eftersom det även beror på aspekter och hur husen faller, men generellt låter det ju bra både på ett karriärmässigt, privatpersonligt och andligt plan.

Lämna en tanke