Månadens tarot maj 2022

4

Månadens tarot svarar på frågan vad bloggens läsare behöver veta och kan förvänta sig av månadens energier.

Det är en allmän läsning så för att veta vad som är applicerbart för dig är det viktigt att du kollar av, inåt och uppåt. Be din själ och ditt högre jag om vägledning och urskiljning.

Månadens tarot är ett komplement till och inte en ersättning för årets tarot för 2022 som du finner här.

1-10

Månadens tio första dagar finns det ett professionellt fokus och kan handla om trygghet och säkerhet, att se om sitt hus och att fixa inför framtiden. Det kan finnas hjälp att anlita för det praktiska och i många fall kan ett enkelt utredande och klargörande samtal vara tillräckligt.

Det finns också energin av en man här, och om du är kvinna kan en stadig man med gott självförtroende och förmågan att planera och producera finnas runtomkring dig eller vara på väg att komma in i ditt liv och ha särskild betydelse för dig just nu.

Det kan vara en chef eller pappa eller bror eller någon med vilken du har eller kommer ha en romantisk koppling. Om han inte finns i ditt liv än så är det troligt att han kommer genom arbetet eller i något annat professionellt affärssammanhang. Om du är man kan det handla om en auktoritetsfigur i ditt liv.

De vinster som kan göras här står i proportion till det arbete och den insats som lagts ner tidigare.  Denna energi uttryck på området arbete och karriär, visar på assistans genom professionella kontakter. Att få bekräftelse och erkännande av en inflytelserik person kan vara aktuellt och projekt som det arbetats på länge kan närma sig sitt slut på ett lyckosamt sätt så att du på så sätt blir redo för nästa större åtagande.

Någonting nytt kommer att komma, om inte omedelbart så i kölvattnet på det som sker nu. Du förbereds för att ta nästa större steg. Om du undrar om det är en bra tid för att starta upp ett företag eller ansöka om en kvalificerad tjänst så är svaret ja, men kolla andra faktorer, framförallt astrologiskt.

Vad gäller ekonomin ser det mycket lovande ut men det gäller att hålla balansen och inte bli överdrivet fokuserad enbart på det materialistiska. Det är inte pengar som är roten till allt ont, utan kärleken till pengar som utesluter annat. Dela med dig av dina gåvor och se till att vårda din andliga koppling. 

Vad gäller kärlek och relationer förutom det som redan nämnts kan det hetta till. Det finns en energi för både att bli uppvaktad och passion vilket sannolikt har att göra med att det finns ett element av tidigare liv involverat.

I redan etablerade relationer kan engagemanget fördjupas och förstärkas oavsett om detta sig uttryck i ord eller inte. Det kan också handla om romantiska resor på tu man hand till avlägsna platser. 

11-20

Mittenperioden av maj kommer med slutet på en situation och början på en annan och det har sannolikt med utbildning och/eller pengar att göra. Du kan ha gått igenom en längre period då du varit mycket för dig själv och det förändras nu, det är dags att knyta ihop lösa trådar och göra dig beredd på nästa större engagemang.

Det kan också handla här om resor, och i så fall är det i utbildningssyfte eller någonting som har med din andliga utveckling att göra. Din egen potentiella förmåga att undervisa och skapa medvetenhet kan vara betonad här, är någonting du kan göra, även om du inte sitter inne med alla svaren. Du är både lärare och elev och du komme utvecklas med det om du lyssnar till din intuition och inre sanning, din själ. 

Uttryckt i arbete och karriär kan energin handla om att du står inför ett vägskäl och att du behöver ta ett steg tillbaka för att analysera situationen för att kunna ta ett beslut om vilken väg du ska gå. Om du kommer fram till att du har kommit så långt du kan på den plats eller väg du redan är å behöver du bestämma om vad som behövs, om det är med utbildning eller ett annat jobb eller en helt ny väg.

Finanserna kan få sig ett oväntat tillskott och det är en bra idé att spara för att sedan kunna lägga dem på något som är i enlighet med dina värderingar. 

Vad gäller kärlek och relationer så är fokuset på annat håll, i alla fall känslomässigt, det verkar som om engagemanget inte riktigt finns. Det kommer åter, men just dessa dagarna ser det ut som du drar dig lite tillbaka och in i dig själv. 

21-31

De sista tio dagarna av månaden är fokuset igen på trygghet och säkerhet, men på ett lite ängsligt sätt. Det kan finnas ett behov av att hålla fast i det som är och verkar vara stabilt, men som egentligen inte är det. Svårigheten att släppa taget har dock motsatt verkan, så det kan vara bra att vara uppmärksam på detta.

Försök att öppna dig för nya idéer och andras åsikter och göra dig av med gamla föreställningar om vad som skapar trygghet. Även om det är svårt sådan du i alla fall vara villig till det. Att hålla fast vid någonting som spelat ut sin roll för att det känns tryggt och vant, kan hålla tillbaka annat gott att komma in i livet.

Det finns rädslor inblandade i detta, så rekommendationen är att stärka din medvetna kontakt med din andliga sida, kanske behöver du göra lite energiarbete eller någonting annat som stärker dig så att du kan komma i kontakt med det inre lugn och vissheten om att allt är som det ska som finns inom dig. 

Denna energi uttryck på området arbete och karriär kan yttra sig att du jobbar bara för att få ihop till dina räkningar, men inte egentligen har någon glädje i arbetet, att du kanske till och med har glömt vad det är som gör dig tillfreds, vad du egentligen gillar att göra. Det kan vara okej att ta ett brödjobb för en kortar period, framförallt om du är medveten om vad du gör, det finns vissa realiteter, men under en längre tid är det en annan sak.

Kanske handlar detta om att du är rädd och inte vågar satsa och ta en risk vad gäller att förverkliga dina drömmar, så till den grad alltså, att du glömt att du har dem. Om du är missnöjd med din nuvarande situation, rannsaka dig för att se om detta gäller dig. Ta hjälp att titta på detta om du behöver.

Vad gäller ekonomin ser den stabil ut men det kan rycka lite i “snåltarmen”. Du kan vara fasthållande också här och tro att det finns ett problem när det i själva verket inte gör det, bara för att du har svårt att skiljas från pengar. Kom ihåg att pengar är en energi och att ett fasthållande när det inte är befogat stryper flödet. 

Vad gäller kärlek och relationer finns det också ett fasthållande – kanske kan du vara kvar i en relation för att du inte vågar ställa dig på egna ben, trots att relationen inte längre fungerar och du är olycklig. Rädslan för att bli övergiven ligger ofta i botten när det är så, så du behöver inte göra slut, men istället är det kanske dags att göra någonting åt den så att du inte låter den definiera dit liv? Det kan också handla om ett mönster som upprepar sig även i en ny relation, och också då är det dags att ta tag i det. 

Övergripande 

Den övergripande energin för månaden är fantastiskt vacker och signalerar början på någonting som kan både innehålla kärlek och uppvaknande till den du är. Det finns glädje och förnöjsamhet och rikliga belöningar för tidigare ansträngningar.

Kreativa krafter är i rörelse och hjärtat kan svälla över på alla livets områden, både vad gäller relationer och materiellt. Någon kan träffa sitt livs kärlek och redan existerande relation kan fördjupas.

Omständigheter förändras och med det dyker nya möjligheter upp som kan skapa positiva ändringar vad gäller vanor och situationer som behöver sig en puff.

Se dock upp med att vara impulsiv och att fatta för snabba beslut för det kan äventyra en del av potentialen. Du kan inte heller vara självisk, det skulle också förhindra en positiv utveckling.

På arbets- och karriärfronten finns det förutsättningar för en förändring som kan innebära att dina drömmar slår in vad gäller vad du vill göra i ditt liv. Du kan komma att kliva in på ett nytt område eller en ny bana eller ett nytt jobb. Om du befinner dig på en tjänst sen länge och inte är riktigt nöjd, kan det uppstå förändringar som gör att du återupptäcker ditt jobb och kommer ihåg varför du började. Det kan också handla om att få beröm och uppskattning för din kreativitet och inspirerande och nytänkande idéer. 

Vad gäller ekonomin är det läge att ta vara på oväntade möjligheters kan dyka och och den som är entreprenör kan få nya uppdrag som ger tillskott i kassan. 

Vad gäller kärlek och relationer kan det klicka till. Det kan alltså handla om kärlek vid första ögonkastet och sedan utveckla sig till någonting seriöst och varaktigt. 

Det var allt för den här gången. Den 30 april är det en partiell solförmörkelse i Oxens tecken och den 15-16 en total månförmörkelse. En del kommer att påverkas mer än andra av detta så för vissa kan det bli en riktigt intensiv månad, vars energi sedan kommer att vara med i bilden länge. 

Jag hoppas att så smått komma igång med mina astrologiartiklar igen och att överhuvudtaget vara lite mer aktiv på bloggen framöver. 

Ha en underbar maj!

Gilla gärna min sida på Facebook så att du håller dig uppdaterad med nya inlägg.

Vill du ha hjälp?

För personlig medial vägledning per telefon finns jag varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

För skriftlig medial vägledning, personliga konsultationer i numerologi eller  hjälp med att rena, rensa, transformera och avlägsna oönskade energier, blockeringar och program bl a med Spiritual Response Therapy hittar du all information du behöver på

ladycasha.se 

Varmt välkommen att höra av dig!

Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland på tarotguiderna.se och ladycasha.se

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

 1. Charlotte den

  Hoppas verkligen du hinner med astro artiklar, de är alltid väldigt intressanta. Vill passa på att tacka dig för ett samtal vi hade i december. Jag fick bla affirmationer. Har jobbat på sedan dess och nådde resultat. Varmt tack 🙏🏻

  • Lady Casha den

   Hej Lotta, tack för det! Fint att höra. Allt gott till dig.

 2. Kristina den

  Åh Lady Casha! Här är en till som längtar efter dina astrologiska artiklar !
  Jag trodde att jag rensat klart inom mej, men förstår nu att mitt ego fortfarande härjar i mitt Stenbocks-liv, det är ju detta med Pluto och tidigare inkarnationer, dock har jag förstått vad det handlar om, så jag “släpper ingen djävul över bron” !
  Kärlek och Ljuset skrämmer bort det mörka !
  Önskar dej en Glad Första Maj och givetvis också en Glad fortsättning! Kram! 🌞🦋

  • Lady Casha den

   Härliga Kristina! Tack för dina ord. Tack för glada önskningar, önskar dig detsamma. Kram!

Lämna en tanke