Fullmåneförmörkelse i Skorpionen 16 maj 2022

9

Den 16 maj klockan 6.15 på morgonen svensk tid infaller en total fullmåneförmörkelse 25 grader i Skorpionens tecken. 

Den kommer inte att synas över Sverige utan infaller huvudsakligen över de amerikanska kontinenterna och västra Afrika. 

En fullmåne inträffar när jorden befinner sig mitt emellan solen och månen och en förmörkelsen uppstår när solen och månen samtidigt befinner sig i närheten av månens noder. 

Månens norra och södra nod är inga fysiska fenomen utan matematiska skärningspunkter, mellan solens och månens bana. De färdas i exakt opposition med varandra, som en axel, genom zodiaken, de tolv tecknen, och det tar drygt 18 år för dem att gå varvet runt – vilket betyder att en månnod befinner sig ungefär ett och ett halvt år i varje tecken. 

Månens noder i horoskopet beskriver vår själs evolutionära utveckling, både kollektivt och individuellt och är länkade till vårt karma. 

Norra noden (också kallad Rahu) är framtiden kan man säga, det vi ska röra oss emot och är menade att utveckla, att tillägna oss. Där kan vi till en början känna oss ovana och tafatta.

Södra noden (även kallad Ketu) är det förflutna, de talanger och egenskaper vi har med oss in i detta livet, det vi kan och känner oss både trygga med men också begränsade och tillbakahållna av och därför i viss mån ska släppa taget om. 

Nodernas axel sätter temat både för tidsperioden de färdas genom tecknen och för de aktuella förmörkelserna. 

För närvarande befinner sig norra noden sedan januari 2022 i Oxen och den södra i Skorpionen. Vi kommer att vara engagerade i och arbeta med balansen mellan det fysiska (Oxen) och det metafysiska (Skorpionen). Det handlar om allt som har värde, från pengar och finanser (våra egna respektive andras), till självkänsla, om makt och maktlöshet.

Oxen är ett enkelt jordtecken och praktiskt orienterad, handlar om vår trygghet, säkerhet och bekvämlighet. Vår självkänsla och vårt värde, inklusive våra ägodelar, resurser och medel, våra fysiska sinnen och sinnliga upplevelser. 

Skorpionen är ett komplext vattentecken och representerar det som pågår under ytan och i mörkret, våra begär och vår  passion och det mediala – de djupare delarna av oss, vår själ och vår evolutionära utveckling. Tecknet har en förmåga att plocka fram liken ur garderoben eftersom det också representerar vår skuggsida, det vi inte vill kännas vid – sanningen till varje pris. 

Förmörkelser är snabba och genomgripande – som en omstart av en dator. Deras energi börjar  kännas av ungefär en månad innan de utspelar sig och varar som starkast upp till sex månader efter, men framförallt när en förmörkelse är aspekterad till de yttre och långsammare planeterna kan dess verkningar sträcka sig ännu längre, ibland i flera år. 

En fullmåne i sig är alltid relaterat till vår känslomässiga kropp, våra emotioner, och handlar om att någonting når sin kulmen. En förmörkelsen förstärker detta och i det här fallet kommer den dessutom både vara total och en supermåne (befinna sig nära jorden).

Eftersom det är södra noden som i detta fallet befinner sig vid månen kan detta mycket väl också ha att göra med ett (karmiskt) avslut av något slag.

Utan att gå djupare in på detaljer så har jag bland annat hört astrologer spekulera kring betydelsen av denna förmörkelse för det engelska kungahuset – och därmed såklart för hela det engelska samväldet och världen. Både drottning Elizabeth IIs och kronprins Charles samt prins Williams horoskop är alla tre direkt aspekterade på diverse kritiska punkter.

Bland annat utspelar sig förmörkelsen i konjunktion med drottningens MC och Saturnus. MC representerar bland annat en persons status och arbete i världen och Saturnus, som representerar ansvar och plikter, är dessutom drottningens horoskophärskare eftersom hon är född med ascendenten (det uppstigande tecknet i födelseögonblicket) i Stenbocken som styrs av Saturnus. 

Också det faktum att förmörkelsen utspelar sig i Skorpionen gör att denna fullmåneförmörkelse på både det kollektiva och det individuella planet kan komma att betyda att mycket intensiva och djupa känslor uppstår. På sina håll kan det till och med bli riktigt dramatiskt.

Vi kommer föras djupare in i oss själva, för att få syn på saker vi tidigare inte sett. Det handlar också om att förstå vad som är sant för oss. Det kan handla om vad vi behöver släppa taget om för att det är färdigt, inte längre har en funktion att fylla i våra liv.

Samtidigt befinner sig Pluto  i slutet av Stenbockens tecken, i aspekt till både solen och månen och Neptunus befinner sig i Fiskarna i konjunktion med Mars, i aspekt till solen och månen.

Dessa tre planeter, Mars, Pluto och Neptunus har därmed ett stort inflytande på denna förmörkelse och det på ett kraftfullt och positivt sätt.

Mars kan ge extra mod, initiativförmåga och vilja att stå upp för sina rättigheter.

Neptunus representerar bland annat vårt högre jag och planetens inflytande på den här förmörkelsen kan göra att vi känner oss inspirerade och idealistiska och vill förverkliga våra drömmar. Vår kreativitet och fantasi förhöjs och förstärks och så även intuitionen och vår mediala förmåga. 

Pluto som dessutom härskar över Skorpionen representerar transformation, djup och oåterkallelig förändring, avslut och pånyttfödelse, 

Förmörkelsen utspelar sig också med Saturnus i Vattumannen i en mer eller mindre exakt kvadratur till noderna. Detta är en mer prövande aspekt som kan tillför ett krav på verklighetsförankring, vi behöver vara ansvarsfulla och kan inte flumma ut hur som helst, vi måste vara grundade.

Det kan uppstå missräkningar och besvikelser i det omedelbara, men det fina i kråksången är att de saker som berörs här kommer ha en positiv betydelse och vara vinstgivande på längre sikt.

Det är andra saker som händer på himlen också förstås, som på ena eller andra sättet har ett finger med i spelet.

Jupiter har precis äntrat Väduren och kommer ha en lös harmonisk aspekt till den här fullmåneförmörkelsen. Merkurius är inte i aspekt, men retrograd och det betyder alltid att någon kan behöva ses över och revideras. 

På det personliga planet kan vi påverkas mer eller mindre beroende på hur förmörkelsen faller i vårt individuella horoskop. Framförallt de som har viktiga punkter eller planeter som är direkt aspekterade, 25 grader i något av de fasta tecknen, Oxen, Lejonet, Skorpionen och Vattumannen, kommer beröras mer än andra. 

Förmörkelser kan vara livsförändrande och på så sätt föra oss närmare vår destination. 

Jag önskar alla en fin eklips!

***

Jag planerar att skriva fler artiklar i ämnet astrologi i framtiden. Om du vill läsa mer om det så skriv gärna en kommentar eller låt mig veta på något annat sätt så att jag vet! Kanske kan jag göra en serie om de grundläggande begreppen i astrologi för den som vill börja förstå språket? Jag hör gärna ifrån dig och tar del av dina tankar och kommentarer, ris eller ros. 

Slutligen vill jag påminna om att jag inte är astrolog utan studerar astrologi och att mina inlägg i ämnet handlar om att jag delar med mig av vad jag själv lär mig. Jag hoppas det ska inspirera till egna och vidare studier! 

Gilla gärna min sida på Facebook så att du håller dig uppdaterad med nya inlägg.

Jag har även numera en YouTubekanal på engelska för den som vill följa mig där. 

Vill du ha hjälp?

För personlig medial vägledning per telefon finns jag varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

För skriftlig medial vägledning, personliga konsultationer i numerologi eller  hjälp med att rena, rensa, transformera och avlägsna oönskade energier, blockeringar och program bl a med Spiritual Response Therapy hittar du all information du behöver på

ladycasha.se 

Varmt välkommen att höra av dig!

Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland på tarotguiderna.se och ladycasha.se

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

9 kommentarer

 1. Kristina den

  Alltså Lady Casha! Du vet ju vad jag tycker om dina astrologiska förklaringar!
  Du kallar dej ödmjukt för studerande av astrologi – kanske just därför som du är bäst ( för mej känns det så) , jag vill ha hur mycket som helst av dina tolkningar, jag förstår dom så väl i min själ, även fast jag inte är ngn astrolog, vet bara att allt i Universum påverkar oss, olika , beroende på var vi är i vår utveckling!
  Kram och tack! 💞🦋

  • Lady Casha den

   Tack Kristina för din fina feedback! Uppskattas. Kram.

 2. Kristina den

  Underbart vacker bild! 🙏

 3. Majsan den

  Hej, fina du 💖
  Var snäll och fortsätt med det du gör, för du skriver såå bra. Punkt❣️
  Hjärtevarma kramar🌸

  • Lady Casha den

   Tack för det Majsan! Kram 💖

 4. Allie den

  Jag vet att jag alltid hamnar där jag ska och din blogg är en av de där “menade sakerna”. Jag har kommit så pass långt i mig själv att jag inte söker ett svar om min framtid, utan det handlar mer om en bekräftelse på vad jag redan vet/känner intuitivt.
  Lämnar en kommentar eftersom jag gärna ser att du skriver fler inlägg likt denna. Du uttrycker dig på ett lättförståligt sätt, vilket jag behöver för att hålla kvar fokus och intresse.
  Ta hand om dig!
  //Allie

  Ps. Jag hoppas dock att du fortsätter med dina månads- och årshoroskop. Jag gillar dem! De är enkla att förstå, men går ändå djupt. Tack!

  • Lady Casha den

   Tack Allie! Jag kommer fortsätta med månads- och årsrapporterna som det ser ut nu. Allt gott!

 5. Katherine Jersler den

  Tack..Dina tolkningar..Till fullo ÄR. Tack!!
  Intuitivt man kan förstå, känna igen..Vad som i tidigare skeenden..indikerats. Genom åren man mentalt, kunskaps mässigt ”tvingats” Göra.. För att förstå vad noderna förmedlar, och vad i mening man har som ” gåva” att( strida i ”tufft” vilja ge upp. Inför allt motstånd)
  Men ”vet” utan att veta? dock eller trots. Förmår sig att för gagn till andra genomföra.
  // mvh.

  • Lady Casha den

   Tack Katherine! Allt gott.

Lämna en tanke