Månadens tarot juli 2022

2

Månadens tarot svarar på frågan vad bloggens läsare behöver veta och kan förvänta sig av månadens energier.

Det är en allmän läsning så för att veta vad som är applicerbart för dig är det viktigt att du kollar av, inåt och uppåt. Be din själ och ditt högre jag om vägledning och urskiljning.

Månadens tarot är ett komplement till och inte en ersättning för årets tarot för 2022 som du finner här.

1-10

Månaden börjar med ett behov av kompromisser och att vara rättvis på alla sätt, både i förhållande till sig själv och andra. Det kan handla om att se till att egot tar ett steg tillbaka och titta på den sanna lösningen av någonting som är problematiskt eller konfliktfyllt, för att på så skapa ett nytt jämviktsläge där alla inblandade parter är nöjda. 

Det handlar också om att skippa förutfattade meningar och idéer om vad som händer och har hänt och att vara lyhörd för att ta in andra perspektiv för att få en mer nyanser bild. Framförallt för den som står inför ett viktigt beslut är detta betydelsefullt – alla faktorer behöver vägas innan du bestämmer dig. Framförallt om det handlar om någon som du tänker har betett sig illa eller fel. 

Den som haft juridiska problem under en tid kan förvänta sig att de klaras upp här, såtillvida att det finns andra faktorer som direkt pekar på någonting annat. Det ser ut som ett avgörande kan utfalla till din fördel. Var dock mycket noga med hur du använder dina tankar och ditt fokus eftersom de har en extra potens just nu. 

Gäller det arbete och karriär så behöver du vara medveten om hur du prioriterar så det inte kantrar över åt något håll, det är viktigt att du håller en bra balans mellan jobbet och det privata. Om du överväger förändringar så behöver du väga för och emot om du inte kan få ett klart besked från din själ och ditt högre jag. En möjlig utveckling är att du inte fattar något beslut alls förrän du vet med hela kroppen att det är rätt, att det är grundat ditt spirituella jag och inte ditt ego. 

På den finansiella fronten så kan ett juridiskt beslut bli bra för dig och det ligger för någon form av klumpsumma som kan komma in, hur pass stor är dock svårt att säga eftersom den varierar från person till person beroende också på andra faktorer. 

Vad gäller kärlek och relationer ser det ut som någonting kan komma till sitt slut och någonting är i sin början. Kontrakt och avtal kan ingås och kan handla om både skilsmässa och äktenskap. Den som är singel behöver bli klar över vad den önskar sig och sedan se till att den själv motsvarar detta, allt annat är önsketänkande som inte har någon grund.

Kom ihåg att jobba på att vara närvarande, att vara vaken på när närvaron skingras eller försvinner och se till att du kommer tillbaka till nuet. De här dagarna kand det kännas extra osäkert med framtiden eftersom de har en energi av att befinna sig mitt emellan det ena och det andra, men det viktigaste är alltid att vara grundad i sin själ i varje ögonblick, då kan det bara bli bra också i framtiden och är ingenting att oroa sig för. 

11-20

Om de första tio dagarna hade en energin både av början och slut så handlar mitten av månaden av någonting nytt som definitivt tar sin början. Det kan vara en ny idé eller någonting konkret som har stor potential att med tiden växa och konsolideras om det tas tillvara, någonting nytt som kommer in i livet gör entré. Saker och ting kan växa och blomstra och bära frukt. 

Om det handlar om arbete och karriär kan ett nytt kapitel stå för dörren. Den som funderat på att starta eget har stöd för det. Också den som på annat sätt visar upp sina färdigheter eller marknadsför sig har vind i seglen.

Vad gäller finanserna kan det handla om en plötslig förbättring av ekonomin, ett tillskott som kommer in på ett oväntat sätt, eller en möjlighet till att tjäna pengar på ett sätt du inte hade föreställt dig men som det kan vara bra att ta tillvara. 

På området kärlek och relationer kan ett nytt förhållande se dagens ljus, eller i alla fall vara i antågande. Det finns möjlighet till en gnistrande kemi och känslan av att allting klaffar för att det rör sig om antingen en förbindelse som upprättats i ett tidigare liv eller en själslig koppling. Förnyelsen och den andliga dimensionen gäller också redan existerande relationer. 

Dagarna kan överhuvudtaget handla om ett slags andligt uppvaknande eller pånyttfödelse som antingen sker eller behöver ske. Alla behöver vidga sina vyer och tro på vad som är möjligt. 

21-31

Månadens sista tio dagar kommer med en utmaning. Det är också tiden för Uranus, Norra Noden och Mars att sammanstråla, någonting som är mycket ovanligt och kan vara både ödesmättat och utmanande men också leda till någonting alldeles fantastiskt.

Denna astrologiska konstellation kommer visa sig olika för oss alla, eftersom det beror på hur den faller i vårt personliga horoskop, men vad jag ser är att en hel del kommer att vara intonade på ett sätt som gör det till en prövning initialt. Det kan finnas förluster och besvikelser och andra djupa känslor till att börja med – det behöver inte handla om din privata värld, du kan också vara känslig för och ta in världsenergierna.

Lär dig i så fall skilja på vad som är ditt och vad som tillhör andra och kom ihåg att rena och rensa och skydda dina egna energier. En bra attityd här är att se på det som ett skådespel, en pjäs. 

I vilket fall som helst är det extra viktigt nu att göra sig av med det som inte längre tjänar ett positivt syfte i vårt liv eftersom det annars kan ge upphov till smärta rent utav. Det kan kännas svårt men är nödvändigt och när det är väl är över kommer känslan av befrielse.

Uttryckt på området arbete och karriär kan den här energin handla om att lämna ett jobb för att förändring är nödvändig. Den som har anställda kan komma att behöva skära ner på verksamheten och eventuellt låta någon eller några gå och är du till exempel författare kan du komma att behöva skriva om. 

Vad gäller ekonomin så är innebär dessa dagar en energi som handlar om att göra sig av med sånt som drar pengar men inte ger någonting tillbaka, onödiga utgifter. 

Och vad gäller kärlek och relationer så kan en relation behöva avslutas eller förvandlas totalt. Alla behöver titta främst på sina egna mönster och bidrag till varför det har gått snett. Att skylla allt på den andra är inte konstruktivt. Även om det är så att den personen inte betett sig okej, så är det du som har tagit in den i ditt liv och det är vad du behöver titta på hur du kan förändra.

Jobba på att släppa taget om gammalt på alla olika möjliga sätt. Kanske mest av allt om föreställningar du har som inte längre är tjänliga.  

Övergripande energi för hela månaden

Även om månadens sista tio dagar kommer med en utmaning så är utmaningar inget straff eller olycka egentligen utan en möjlighet att komma vidare och upp på en ny nivå och detta poängteras i det här fallet av att den övergripande energin är mycket bra – balanserad, grundad och välmående. Det kan finnas en framgångsrik person, med största sannolikhet en man, som stöttar dig och hjälper dig med det du håller på med, en pappa eller en fadersfigur av något slag, som bidrar med sin erfarenhet och hjälper dig rent praktiskt med sina råd. 

Vad gäller arbete och karriär finns det professionell assistans att få. Det du gör kan komma att bli bekräftat och uppskattat av någon som är inflytelserik och har makt inom sitt område. Ett projekt du har jobbat med kan närma sig sitt slut och du kommer därför bli redo att ta dig an nästa åtagande – det är dags för nästa stora kliv framåt vad gäller ditt värv. 

Energierna stöder välstånd men det gäller att inte bli alltför fokuserad på den materiella aspekten. Kom ihåg att pengar är energi och skulle det vara så att du har det knackigt så betyder det att någonting kan och behöver göras framförallt på energiplanet. Ta hjälp om du behöver för att det ska börja röra på sig, det kan handla om att förstå hur du behöver tänka eller att lösa upp omedvetna blockeringar. Det är en bra tid för det nu. 

Vad gäller kärlek och relationer ligger det både romantik och passion i luften. Kvinnor kan bli uppvaktade och män kan uppvakta, med blommor och fin middag. Förbindelser kan stärkas och det gäller de som också redan är i ett etablerat förhållande. 

Överlag gäller att du behöver utvärdera vad det är som krävs för att du ska kunna leva ett balanserat och harmoniskt liv och sen åtgärda det som krävs för att du ska kunna uppnå den balansen. Det är ingenting man gör på en kafferast och det tar med all sannolikhet mer än denna månaden, men det är bra att börja nu eller att ta ett djupare spadtag för den som redan är på väg. 

Det var allt för den här gången! Återkoppla och kommentera gärna. Jag önskar alla en riktigt fin juli.

Gilla gärna min sida på Facebook så att du håller dig uppdaterad med nya inlägg.

Vill du ha hjälp?

För personlig medial vägledning per telefon finns jag varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

För skriftlig medial vägledning, personliga konsultationer i numerologi eller  hjälp med att rena, rensa, transformera och avlägsna oönskade energier, blockeringar och program bl a med Spiritual Response Therapy hittar du all information du behöver på

ladycasha.se 

Varmt välkommen att höra av dig!

Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland på tarotguiderna.se och ladycasha.se

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

 1. Kristina den

  Tack för gott budskap och energihjälp!
  Mitt Ego har verkligen fått rejält med stryk den senaste tiden – det är jag tacksam för – känns som en befrielse! Ändå har jag förstås en hel del kvar att skala bort, men jag är på god väg.
  Jag har min natala Uranus i Oxen + Jupiter och Saturnus, så jag förstår att det blir renande energier framöver.
  Kram Lady Casha! 🦋

  • Lady Casha den

   Tack för att du delar med dig! Kram tillbaka.

Lämna en tanke