Förändring på steroider

4

Man kan säga att astrologi handlar om studiet av cykler med hjälp av planeternas och andra himlakroppars banor runt jorden och vill man förstå både historien, vad som händer i nuet och i viss mån förutspå vad som kan komma att hända, såväl personligen som globalt, kan astrologin ge mycket insikt.

I slutet av juli och i början av augusti i år 2022 sker ett möte mellan planeterna Uranus och Mars och den Norra Noden 18 grader i Oxens tecken och detta möte kommer att ha stor betydelse, både kollektivt och för individen.

Händelsen har samma typ av energi som en förmörkelse, på grund av att Norra Noden är inbegripen, även om det tekniskt sett inte är en förmörkelse eftersom solen och månen inte är involverade, men det som händer kommer ha samma dynamiska och förändrande kraft som en förmörkelse kan ha och betydligt mer därtill.

Alla förmörkelser, eller eklipser som de också kallas, handlar om förändring och när nu Uranus möter Norra Noden tillsammans med Mars så skulle man kunna säga att det är frågan om en förmörkelse – en förändring –  på steroider. Uranus är en rebell som representerar plötsliga och oväntade vändningar och förändringar, Mars är en krigare, en explosiv och ibland aggressiv kraft. Norra Noden relaterar till karma, vår framtid och  andliga utveckling och förstorar allt detta och förstärker draget av någonting nytt.

Trippelkonjunktionen är en unik händelse. Förra gången då Uranus, Mars och Norra Noden möttes i Oxens tecken på den här graden var 325 år före Kristus, alltså över 2300 år sedan. Detta var tiden för Alexander den Store, den makedoniske kungen som enade grekerna och erövrade det persiska imperiet som sträckte sig från Medelhavet till västra Asien och Indien vilket lade grunden till det som kommit att kallas Hellenismen, den blandning mellan grekisk kultur och de asiatiska traditioner och idéer som blev följden. Den hellenistiska perioden motsvarar ungefär antiken och varade i drygt 300 år fram till att det Romerska riket växte fram.

Det exakta mötet mellan Uranus, Mars och Norra noden utspelar sig bara under några dagar men Uranus och Norra Noden känner vi redan av och kommer känna av under flera månader, ända in i början av nästa år.

Effekterna kan däremot bli bestående. Astrologer pratar om att vi är på väg in i en ny era av Alexandriska mått, med nya maktstrukturer och nya lagar för hela vår civilisation och med tanke på World Economic Forum och deras förslag på hur världen ska gå vidare efter Covid, “The Great reset” och Agenda 2030 så ser det ju inte helt otroligt ut.

Det finns även andra astrologiska markörer som pekar i samma riktning.

En liten intressant detalj i sammanhanget är att den första sedeln lär ha tillverkats av hjortskinn i Kina på Alexanders den Stores tid när Uranus, Norra Noden och Mars möttes i Oxen och nu när det sker igen står vi inför en ny revolution vad gäller pengar, med avskaffandet av kontanter.

I ett kortare perspektiv kommer mötet mellan Uranus och Norra Noden prägla de närmaste 16-17 åren vilket är den tid det tar tills de möts igen.

Den redan oroliga situationen i världen kan till en början intensifieras och saker och ting kan hända snabbt och vara chockerande. Det kan utbryta kaos och störningar och områden som påverkas är framförallt ekonomin med inflation och prisökningar och allt vad det för med sig.  Men det handlar också om mat och jordbruk och elförsörjningen, det kan bli sammanbrott i försörjningskedjan och livsmedelsbrist också på grund av missväxt som resultat av dåligt väder.

 

Men Uranus representerar också genialitet, frihet, innovationer, banbrytande lösningar och uppvaknanden. Vi kan få bevittna genombrott som kan komma att ha betydelse för hela planeten och mänskligheten i en positiv bemärkelse.

Uranus och Norra noden tillsammans kommer alltid med nya möjligheter som kan ta världen med storm. 2007 när de sågs förra gången överhuvudtaget hade vi en stor teknologisk boom med uppfinningar och företag som skapades och växte snabbt och har förändrat verkligheten för alltid. Twitter och Facebook som visserligen fanns innan tog fart och iPhone och androiderna kom.

Om man följer den teknologiska tråden bakåt så är det intressant att nämna att det första GSM-samtalet lär ha ringts under 1991 och www (world wide web) lanserades för allmänheten. 1976 är tiden för den första apple-datorn och disketten. 

Så det är att förvänta att teknologin för hur vi relaterar till varandra och världen kan komma att ta ett stort språng framåt. 

På det individuella planet kan Uranus öppna våra ögon och driva oss in i framtiden och med Norra Nodens hjälp kan vi identifiera vad vi behöver för att komma dit vi ska. Vi kan komma att ompröva en hel del och få spännande insikter om hur vi vill vara i världen och bidraga till utvecklingen av den.

Med Mars med i leken kan vi komma att känna det som vi vill agera direkt, men Saturnus som bland annat representerar begränsningar och restriktioner och den etablerade makten befinner sig i kvadratur till detta och kommer hålla oss tillbaka och tvinga oss att gå metodiskt och strukturerat tillväga.

Däremot kommer Venus som är härskare över den här trippelkonjunktionen eftersom den utspelar sig i Oxen som är hennes tecken bidra med harmoni och skönhet.

Riktigt stora förändringar uppfattar vi knappast eftersom det behövs perspektiv, vi upplever bara vad som händer dag för dag och i vårt korta lilla liv.

Men när man börjar fördjupa sig i astrologins cykler och stämmer av med historien, får man en annan känsla för de små förändringarna och ser dem i ett större sammanhang. Astrologin är ett språk för detta som kan kännas lite främmande till en början, men ju mer man fördjupar sig, desto mer spännande blir det. 

Läs gärna tidigare inlägg om astrologin och det som pågår nu. 

Saturnus & Pluto i Stenbocken

Uranus i Oxen

Jupiter genom Stenbocken

Jupiter möter Pluto

Kommentera gärna och är det något du vill att jag ska skriva om, låt mig veta!  

Gilla gärna min sida på Facebook så att du håller dig uppdaterad med nya inlägg.

Vill du ha hjälp?

För personlig medial vägledning per telefon finns jag varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

För skriftlig medial vägledning, personliga konsultationer i numerologi eller  hjälp med att rena, rensa, transformera och avlägsna oönskade energier, blockeringar och program bl a med Spiritual Response Therapy hittar du all information du behöver på

ladycasha.se 

Varmt välkommen att höra av dig!

 

Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland på tarotguiderna.se och ladycasha.se

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

 1. Anita den

  Hej fina Lady Casha , tänker skulle behöva lite Info snart ,( kämpar med ekonomi hoppas på förändring?…
  Har hittat att Pluto är i transit och reser sig rakt upp 2023, fått höra att det( kanske ) ger tilldelning?
  Vad tror du? Hör av mig när/ om jag får råd? Kram från mig🌟🙏🌟❤️🦋

  • Lady Casha den

   Hej kära Anita,

   just sådär har jag inte hört det formuleras och förstår inte riktigt vad det betyder så jag kan inte svara på det, behöver veta mer. Men Pluto jobbar långsamt och förändrar i grunden.

   Du är alltid välkommen att höra av dig!
   Kram

 2. Sandra den

  Hej! Menar du att vi skulle kunna få en värld så som Word ekonomic forum vill ha det? Isåfall är vi illa ute. Mvh Sandra

  • Lady Casha den

   Hej Sandra, jag vet faktiskt inte, jag har inget svar på den frågan. Helt klart finns intentionen där och risken finns, men jag tror inte det är givet.

Lämna en tanke