Några ord om maj månad 2023

0

Bästa bloggläsare – som en del av er har märkt och hört av sig om, har det inte utkommit något månadens tarot för maj 2023 och det beror på att jag har haft så mycket att det helt enkelt inte hunnits med.

Det blir ingen tarot för resten av månaden heller, men jag har en liten kommentar om energierna som grundar sig på astrologin.

Enligt astrologer som jag lyssnar på är maj 2023 en oerhört betydelsefull månad med kraftfulla energier av ett relativt unikt slag som bland annat vara större än den konjunktion mellan Pluto och Saturnus i januari 2020 som föregick och var startsignalen på epidemin, något jag skrivit om, du hittar inlägget här.

Till att börja med är Merkurius retrograd till i mitten på månaden, något som inte är ovanligt eftersom det sker tre gånger per år, men det gör att saker och ting kan vara lite frustrerande för att de hakar upp sig under den tiden med förseningar och oväntade grejer som dyker upp som man måste hantera, det kan vara irriterande och tålamodsprövande.

Men för övrigt är det två första veckorna av maj relativt lugna trots att det förutom detta utspelar sig en månförmörkelse den 5:e maj nästan 15 grader i skorpionens tecken på en viktig punkt som gör den till en extra betydelsefull månförmörkelse.

Pluto inledde också sin retrograd den 1:a maj, vilket kommer leda till att planeten backar ut ur Vattumannen, som den precis ganska nyligen har kommit in i för första gången på ungefär 245 år,  tillbaka in i Stenbocken.

Denna rörelse fram och tillbaka kommer utspela sig ytterligare en gång innan Pluto lämnar Stenbocken för gott för att de närmaste ungefär 20 åren gå igenom Vattumannen.

Detta är ett oerhört betydelsefullt skifte som vi kanske inte uppfattar i stunden eftersom det är så genomgripande, men som i ett större perspektiv kommer visa sig revolutionera världen som vi känner den.

Pluto är den stora transformatorn, jobbar långsamt och djupgående, handlar om liv, död och återuppståndelse. Pluto kan förvandla allt till aska men planeten symboliseras också av fågeln Fenix som reste sig ur denna aska, så i slutändan är Pluto ingenting att frukta, även om planetens verkningar kan vara både jobbiga och skrämmande för den som fortfarande förlitar sig enbart på den materiella världen och verkligheten.

Jupiter lämnar Vädurens tecken den 16 maj, dagen efter att Merkurius slutar sin retrograd för den här gången, och går därmed in i Oxens tecken.

Pluto kommer samtidigt befinna sig på noll grader i Vattumannen och den 20:e maj lämnar Mars Kräftan och går in i Lejonet vilket betyder att Mars kommer befinna sig i opposition till Pluto och denna opposition mellan just dessa planeter är en av de mest utmanande oppositioner som finns.

Pluto har också att göra med det som är ockult, det som är dolt, mystiskt, forskning, att föra fram saker och ting i ljuset, psykologi och atompartiklar och klyvning av atomer. Mars kan vara aggressiv och vilja hävda sig, slå till och vara handlingskraftig, planeten är dynamisk och aktiv.

Oppositionen mellan Pluto och Mars händer vartannat år ungefär och det är alltid en svår transit när det sker (eller när aspekten finns i ett födelsehoroskop), men den här gången är både Pluto och Mars i kvadratur till Jupiter och Jupiter är en planet som förstärker och förstorar, så planeten kommer att göra oppositionen mycket mer potent.

Dagar då detta är aktuellt är mellan den 17-22:a maj och i samband med nymånen i Oxen den 19:e maj kan alla, om än speciellt de som har planeter eller andra viktiga punkter i sitt födelsehoroskop noll grader i Oxen, Lejonet, Skorpionen eller Vattumannen, bli ordentligt triggade.

Konstellationen lär vara en kort, skarp och potentiellt sett våldsam aspekt som skulle kunna ta sig utryck runt om i världen på olika sätt som kan ställa till med ordentlig skada i stunden och på en individuell nivå kan de här dagarna och speciellt den 18:e till den 20:a maj vara årets mest utmanande dagar.

Det kan vara bra att hålla det i minnet ifall vi blir triggade på något sätt så vi medvetet kan hålla tillbaka våra reaktioner och inte agera i affekt och förhasta oss. Blir vi utmanade är det bättre att backa och tänka igenom saken istället för att svara direkt och vara konfronterande.

Det gäller alltså att andas djupt och ta det lugnt, även om den omedelbara känslan skulle vara annorlunda och obekväm. Det är bra att ta tid att blicka inåt, att bara vara med energierna och inte agera på dem.

Månens noder är också inblandade i det här mötet, då den södra noden kommer befinna sig 2 grader i Skorpionen och visa på var vi behöver släppa taget vilket inte är det lättaste eftersom det kan kännas som om någonting dör, går förlorat för alltid – men i själva verket är det vad som i förlängningen kommer att bereda plats för och ge liv åt någonting nytt och bättre.

Energin av mötet mellan Pluto, Mars och Jupiter tillsammans med noderna kan också upplevas som att sitta fast, som det inte lossnar riktigt. Men noderna rör sig motsols och norra noden i Oxen är på väg att möta upp Jupiter vilket då kommer att öppna upp till det nya – även om vi inte är där riktigt än.

När vi väl är förbi de här dagarna och solen rör sig in i Tvillingarna kommer det lugna ner sig på planethimlen och resten av året förutspås vara relativt lugnt förhållandevis för de flesta, även om det kan variera på det individuella planet beroende på hur planeterna står.

Var rädda om er!

Gilla gärna min sida på Facebook så att du håller dig uppdaterad med nya inlägg.

Vill du ha hjälp?

För personlig medial vägledning per telefon finns jag varje vecka på Tarotguiderna – agentnummer #43

För skriftlig medial vägledning, personliga konsultationer i numerologi eller  hjälp med att rena, rensa, transformera och avlägsna oönskade energier, blockeringar och program bl a med Spiritual Response Therapy hittar du all information du behöver på

ladycasha.se 

Dela.

Om skribenten

Jag är konstnär, mystiker, intuitiv & klarvetande samt andlig healer och hittas bland på tarotguiderna.se och ladycasha.se

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke